• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Teni-Open: Gombos po prehre s Gerasimovom: "Súper veľmi dobre servoval" (2)

Bratislava 13. novembra (TASR) - Slovenský tenista Norbert Gombos neuspel vo štvrťfinále dvojhry na bratislavskom challengeri Peugeot Slovak Open. S bieloruským kvalifikantom Jegorom Gerasimovom prehral ako nasadená šestka po trojsetovej bitke 6:7 (2), 7:6 (12), 6:7 (5). V tajbrejku druhého dejstva odvrátil šesť mečbalov, napokon však ťahal za kratší koniec. V Aegon aréne vyrovnal svoje maximum z vlaňajška.

V prvom sete si obaja hráči držali svoje podanie a rozhodnutie padlo až v tajbrejku, v ktorom dominoval skvele servujúci Bielorus. V druhom dejstve nevyužil Gombos za stavu 3:2 dva brejkbaly a opäť prišla na rad skrátená hrá. V dramatickom tajbrejku prehrával Gombos už 1:5, no otočil nepriaznivý vývoj, odvrátil šesť mečbalov a po víťaznom forhendovom longlajne si vynútil tretí set. V ňom sa opäť rozhodovalo v tajbrejku. Gombos síce vyrovnal z 3:5 na 5:5, no potom spravil nevynútenú chybu a Gerasimov následne premenil vďaka esu v poradí siedmy mečbal.

"Musím uznať, že súper veľmi dobre servoval. Rovnako ako vlani som opäť tesne prehral, taký je šport. Počas celého týždňa som sa v Bratislave cítil veľmi dobre, ani raz som nestratil podanie, darila sa mi aj hra od základnej čiary. Bolo to o dvoch-troch loptách v dôležitých stavoch. Musím sa zlepšiť vo všetkom - psychicky, fyzicky, úderovo," povedal Gombos, ktorý v tomto roku vyhral challengere v Cherbourgu a Prahe.

dvojhra'- štvrťfinále:

Jegor Gerasimov - Norbert GOMBOS (6-SR) 7:6 (2), 6:7 (12), 7:6 (5)

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená o hlas Gombosa

la /k dispozícii je zvukový záznam/

Vloženo: 13. 11. 2015       Kategorie: Tasr