• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-Open: Lacko po postupe do finále: "Zápas mal neskutočnú úroveň" (2)

Bratislava 14. novembra (TASR) - Slovenský tenista Lukáš Lacko sa stal prvým finalistom dvojhry na bratislavskom challengeri Peugeot Slovak Open. Dvojnásobný šampión z rokov 2011 a 2013 zdolal v dramatickom a kvalitnom úvodnom semifinále ako nasadená štvorka turnajovú dvojku Ukrajinca Iľju Marčenka po trojsetovej bitke 6:4, 3:6, 7:6 (7). V dueli o titul nastúpi v nedeľu o 13.00 proti víťazovi súboja medzi Rumunom Mariusom Copilom a bieloruským kvalifikantom Jegorom Gerasimovom.

O osude prvého setu duelu medzi Lackom a Marčenkom rozhodol deviaty gem, v ktorom slovenský daviscupový reprezentant po víťaznom bekhendovom longlajne prelomil súperovo podanie. V druhom dejstve začal hrať Marčenko variabilnejšie, účinne využíval stopbaly. Za stavu 4:3 premenil hneď svoj prvý brejkbal v zápase a vynútil si tretí set. V ňom viedol Lacko po brejku v šiestom geme 4:2, Marčenko však vyrovnal na 4:4 a rozhodnutie padlo v tajbrejku. V skrátenej hre prehrával Lacko 1:3, otočil však nepriaznivý vývoj a za stavu 8:7 využil v poradí tretí mečbal.

Lacko priznal, že to bol veľmi náročný zápas. "Marčenko je na konci sezóny vo výbornej forme, duel mal neskutočnú úroveň. Škoda môjho skratu za stavu 4:2 v treťom sete. Tajbrejk bol už viac-menej o šťastí. V závere bol môj súper nervóznejší ako ja, pri dôležitých loptách som si na rozdiel od neho dokázal zachovať chladnú hlavu," povedal Lacko, ktorý má v Bratislave už istú prémiu 7200 eur a 65 bodov do svetového rebríčka ATP Entry. Tretí triumf na bratislavskom challengeri by mu stačil na to, aby bol na úvodnom grandslamovom turnaji v roku 2016 Australian Open priamo v hlavnej súťaži. "Semifinále ešte nemusí stačiť, aby som hral v Melbourne v hlavnej súťaži. Ako som to prerátal, musím vyhrať bratislavský turnaj. Mám veľkú motiváciu, toto podujatie je pre mňa výnimočné."

dvojhra - semifinále:

Lukáš LACKO (4-SR) - Iľja Marčenko (2-Ukr.) 6:4, 3:6, 7:6 (7)

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená o hlas Lacka

la

Vloženo: 14. 11. 2015       Kategorie: Tasr