• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-FED: Plíšková vyhrala nad Pavľučenkovovu, rozhodne štvorhra (3)

Praha 15. novembra (TASR) - Stav finále Pohára Federácie v Prahe je vyrovnaný 2:2 a rozhodne štvorhra. V druhej nedeľňajšej dvojhre zvíťazila Karolína Plíšková nad Anastasiou Pavľučenkovovou 6:3, 6:4 a vyrovnala stav stretnutia. O víťazovi tak rozhodne večerná štvorhra, v ktorej nastúpia Lucie Šafářová s Barborou Strýcovou proti Jekaterine Makarovovej a Elene Vesninovej.

Rusky sa o krok priblížili k zisku Fed Cupu, keď v úvodnej nedeľňajšej dvojhre v súboji tímových jednotiek zdolala v pražskej O2 Arene za viac ako dva a pol hodiny Maria Šarapovová Petru Kvitovú 3:6, 6:4, 6:2.

Bývalá ruská svetová jednotka prehrala prvý set. Kvitová v ňom bola lepšia, hnalo ju dopredu aj domáce publikum. Šarapovová ale súboj otočila, v druhom sete jej za stavu 4:4 pomohlo zlyhanie súperky na servise. Tretí set už bol jasne jej záležitosťou.

"Pocity sú zmiešané, myslím, že som tam nechala všetko, ale ani tak to nestačilo. Pretlačila ma. Mrzí ma to, chcela som získať druhý bod pre nás," povedala v televíznom rozhovore Kvitová.

"Odohrala som dva zápasy a oba vyhrala, odviedla som svoju prácu najlepšie, ako som mohla. Keď môžem, pomôžem čo najviac. Nech už ide o akúkoľvek súťaž. Vyhrať finále by bolo skvelé, aj pre atmosféru, aká tu panuje," povedala Šarapovová.

Druhá dvojhra bola už záležitosťou Plíškovej, ktorá dosiahla životnú výhru v súťaži. Bola pod tlakom, ale vyrovnala sa so situáciou bravúrne. Je aj možné, že nastúpi do štvorhry práve ona, keďže zranená Šafářová sa ani nerozcvičovala.

Finále:

Česko - Rusko 2:2

sobota:

Petra Kvitová - Anastasia Pavľučenkovová 2:6, 6:1, 6:1

Karolína Plíšková - Maria Šarapovová 3:6, 4:6

nedeľa:

Petra Kvitová - Maria Šarapovová 6:3, 4:6, 2:6

Karolína Plíšková - Anastasia Pavľučenkovová 6:3, 6:4

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená o ďalšie fakty a ďalší výsledok

jp ri

Vloženo: 15. 11. 2015       Kategorie: Tasr