• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-Masters: Federer do semifinále s tromi víťazstvami, Nišikori sa lúči

Londýn 19. novembra (TASR) - Švajčiarsky tenista Roger Federer postúpil do semifinále Turnaja majstrov v Londýne suverénne bez jedinej prehry. Grandslamový rekordér vo svojom záverečnom vystúpení v skupine Stana Smitha zdolal vo štvrtok Japonca Keia Nišikoriho za 2:13 h v trojsetovej bitke 7:5, 4:6 a 6:4.

Nišikori tak stratil šancu na postup medzi elitné kvarteto. O druhom semifinalistovi rozhodne večerný súboj medzi svetovou jednotkou Srbom Novakom Djokovičom a Čechom Tomášom Berdychom, ktorý potrebuje na postup uspieť v dvoch setoch.

Tretí nasadený Federer mal po triumfoch nad Berdychom i Djokovičom postup do semifinále istý už pred súbojom s Nišikorim a svoju víťaznú sériu ešte natiahol. V prvom sete viedol Švajčiar po brejku vo štvrtej hre 3:1, vzápätí ale stratil svoj servis dvakrát za sebou a do výhody sa dostal Nišikori. Ten otočil na 4:3 a podával, no Federer manko dokázal zmazať a v koncovke setu ukázal pevnejšie nervy - súpera brejkol za stavu 6:5, keď pri podaní Nišikoriho premenil hneď prvý setbal.

V druhom dejstve sa Federer rýchlo ujal vedenia 4:1 a zdalo sa, že zápas už bude v jeho réžii. Japonec ale zabojoval, získal päť hier za sebou a otočil na 6:4 vo svoj prospech. V rozhodujúcom sete opäť 34-ročný Švajčiar neudržal náskok 4:1, ale v desiatej hre prelomil servis Nišikoriho. Volejom využil hneď prvý mečbal a vzájomnú bilanciu so svojím súperom upravil na 4:2 zo svojho pohľadu.

Turnaj majstrov v Londýne:

skupina Stana Smitha:

Roger Federer (3-Švajč.) - Kei Nišikori (8-Jap.) 7:5, 4:6, 6:4

mp ky

Vloženo: 19. 11. 2015       Kategorie: Tasr