• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-DC: Britský daviscupový tím odložil odlet na finálový duel do Belgicka

Londýn 22. novembra (TASR) - Britský daviscupový tím odložil o 24 hodín odlet do Belgicka na finálový duel prestížnej súťaže po tom, čo v Bruseli vyhlásili najvyšší stupeň teroristického ohrozenia.

Andy Murray a jeho reprezentační kolegovia dali v nedeľu prednosť tréningu na antukových dvorcoch v londýnskom Queen's Clube a do Belgicka odcestujú najskôr v pondelok. Vedenie tímu situáciu monitoruje a dbá aj na odporúčania britskej vlády v súvislosti s hrozbami teroristických úrokov.

"Bezpečnosť všetkých v britskom kontingente, vrátane hráčov a fanúšikov, zostáva pre nás prioritou číslo jedna," uviedla Britská tenisová asociácia v oficiálnom komuniké prostredníctvom agentúry Reuters.

Finále Davisovho pohára je na programe od 27. do 29. novembra na antuke v Gente. V Belgicku pokračuje pátranie po ozbrojených militantoch a existuje nebezpečenstvo, že by mohlo v krajine prísť ku koordinovaným teroristickým útokom.

Medzinárodná tenisová federácia (ITF) v sobotu vyjadrila obavy z možného ohrozenia tenisového sviatku, prípravy na finálový duel medzi Belgickom a Veľkou Britániou ale pokračujú podľa plánu.

mp ny

Vloženo: 22. 11. 2015       Kategorie: Tasr