• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-DP: Goffin otočil duel s Edmundom, Belgičania vedú nad Britmi 1:0

Gent 27. novembra (TASR) - Tenisti Belgicka vedú po úvodnej dvojhre vo finále Davisovho pohára v Gente nad Veľkou Britániou 1:0. O prvý bod pre domácich sa v piatok v hale Flanders Expo postaral David Goffin, ktorý otočil nepriaznivo sa vyvíjajúci duel s Kyleom Edmundom a v päťsetovej bitke triumfoval 3:6, 1:6, 6:2, 6:1 a 6:0.

Debutant v prestížnej tímovej súťaži Edmund (100. v rebríčku ATP) siahal po senzácii, ale dobre rozbehnutý zápas do víťazného konca nedotiahol. Svetovej šestnástky sa nezľakol a súperovi hneď v úvode zobral dvakrát podanie. V prvom sete tak získal náskok 5:0 a z rúk ho už nepustil. Goffin sa ani potom "nezobudil" a druhé dejstvo prehral ešte jednoznačnejšie 1:6.

Až potom sa išlo podľa predpokladaného scenára a Goffin začal na dvorci suverénne dominovať. V treťom a štvrtom sete stratil spolu iba tri hry a v rozhodujúcom svojho 20-ročného súpera deklasoval, keď mu uštedril "kanára". Využil svoj druhý mečbal a premiérovo v kariére otočil zápas, v ktorom prehrával 0:2 na sety. Stretnutie trvalo 2:47 h.

Belgičania ešte "šalátovú misu" nikdy nezískali. Briti, vedení bratmi Andym a Jamiem Murrayovcami, túžia vybojovať svoju prvú trofej v DC od roku 1936. V druhom piatkovom súboji na antuke v Gente nastúpi ich jednotka Andy Murray proti Rubenovi Bemelmansovi. Sobotňajšia štvorhra by mala mať obsadenie Steve Darcis a Kimmer Coppejans proti bratom Murrayovcom.

Finále v 13-tisícovej hale v Gente, vzdialenom 55 kilometrov od Bruselu, sa hrá za prísnych bezpečnostných opatrení vzhľadom k nedávno avizovanej hrozbe teroristických útokov na území Belgicka.

Finále Davisovho pohára 2015 - Gent

Belgicko - Veľká Británia 1:0 po úvodnej dvojhre

piatok:

David Goffin - Kyle Edmund 3:6, 1:6, 6:2, 6:1, 6:0

nasleduje Ruben Bemelmans - Andy Murray

sobota:

15.00: Kimmer Coppejans, Steve Darcis - Andy Murray, Jamie Murray

nedeľa:

13.00: Goffin - Andy Murray, nasleduje Bemelmans - Edmund

mp ky

Vloženo: 27. 11. 2015       Kategorie: Tasr