• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis: Nike a Tag Heuer pozastavili sponzorské zmluvy so Šarapovovou

Los Angeles 8. marca (TASR) - Ruská tenistka Maria Šarapovová prišla po priznaní o pozitívnom dopingovom teste o dvoch významných sponzorov. Spoluprácu s ňou pozastavili americký výrobca športových potrieb Nike a švajčiarsky producent hodiniek Tag Heuer.

Päťnásobná grandslamová víťazka na mimoriadnej tlačovej konferencii v Los Angeles oznámila, že na januárovom grandslame Australian Open mala pozitívny dopingový test na meldonium. Medzinárodná tenisová federácia (ITF) v stanovisku uviedla, že Ruska bude mať od 12. marca zastavenú činnosť. Za previnenie voči dopingovým pravidlám jej hrozí dištanc na jeden až tri roky.

"Rozhodli sme sa pozastaviť spoluprácu s Mariou. Svoje rozhodnutie zvážime po ukončení vyšetrovania. Naďalej budeme situáciu monitorovať," uviedla vo vyhlásení firma Nike. Popredný výrobca športových potrieb spolupracuje so Šarapovovou od jej 11 rokov. V roku 2010 Ruska podpísala s Nike novú osemročnú zmluvu, počas ktorej mala zarobiť 70 miliónov dolárov (cca 63 miliónov eur).

Podľa prestížneho ekonomického magazínu Forbes bola Šarapovová vlani najlepšie zarábajúcou športovkyňou. Na prémiách z turnajov a od sponzorov jej na bankové konto pribudlo takmer 30 miliónov USD (cca 27 miliónov eur). Jej ďalšími sponzormi sú francúzsky distribútor minerálnej vody Evian a nemecká automobilka Porsche.

bm jp

Vloženo: 08. 03. 2016       Kategorie: Tasr