• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-Fed: Zápas Slovensko - Kanada otvoria Cibulková s Abandovou

Bratislava 15. apríla (TASR) - Slovenská tenisová dvojka Dominika Cibulková a kanadská jednotka Francoise Abandová nastúpia v sobotu o 12.00 proti sebe v úvodnej dvojhre barážového stretnutia o účasť v I1. svetovej skupiny Pohára federácie. V druhom singli si na antuke v bratislavskom NTC zmerajú sily Anna Karolína Schmiedlová a Alexandra Wozniaková. Rozhodol o tom piatkový žreb.

Nedeľňajší program otvorí o 13.00 duel tímových jednotiek Schmiedlovej a Abandovej, následne by sa mali predstaviť Cibulková s Wozniakovou. Do záverečnej štvorhry nominoval slovenský kapitán Matej Lipták pár Jana Čepelová, Cibulková, šéf kanadskej lavičky Sylvain Bruneau predbežne nahlásil tandem Sharon Fichmanová, Charlotte Robillardová-Millettová. Kanaďanky pricestovali do Bratislavy bez svojej líderky Eugenie Bouchardovej, ktorá utrpela minulý týždeň na turnaji v americkom Charlestone zranenie brušného svalu.

Hlavnou rozhodkyňou bude Indka Šeetal Jyerová, v úlohe empajrových rozhodcov sa predstavia Śpaniel Jaume Campistol a Chorvátka Tamara Vrhovičová. Hrá sa s loptičkami značky Dunlop Fort Clay Court. Vo fedcupovej histórii pôjde o tretí vzájomný súboj oboch krajín, stav je nerozhodný 1:1. Slovenky majú Kanaďankám čo odplácať. V apríli 2014 totiž prehrali na harde v Quebecu 1:3 a vypadli zo svetovej skupiny. Začiatkom februára podľahli doma Austrálii 2:3 a rovnako ako vlani musia bojovať o zotrvanie v druhej najlepšej osmičke.

baráž o účasť v II. svetovej skupiny Pohára federácie:

Slovensko - Kanada

sobota 12.00 Dominika Cibulková - Francoise Abandová, Anna Karolína Schmiedlová - Aleksandra Wozniaková

nedeľa 13.00 Schmiedlová - Abandová, Cibulková - Wozniaková, Jana Čepelová, Cibulková - Sharon Fichmanová, Charlotte Robillardová-Millettová

la /k dispozícii je fotoreportáž/

Vloženo: 15. 04. 2016       Kategorie: Tasr