• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-Roland: Cibulková po postupe do 2. kola:"Súperku som mala prečítanú"(3 )

Paríž 24. mája (TASR) - Slovenská tenistka Dominika Cibulková sa suverénnym spôsobom prebojovala do 2. kola dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros v Paríži. V úvodnom kole si ako nasadená dvadsaťdvojka poradila s Číňankou Saj-saj Čeng 6:3, 6:1. Jej ďalšou súperkou bude Chorvátks Ana Konjuhová. Vlani slovenská jednotka na antuke vo francúzskej metropole neštartovala pre zranenie achilovky, jej maximom je semifinále z roku 2009.

Cibulkovej vyšiel úvod zápasu so Saj-saj Čeng, keď v druhom geme prelomila podanie súperky a po potvrdení brejku si vybudovala nsákok 3:0. Číňanka síce následne znížila na 2:3, no v šiestom geme opäť stratila servis a Cibulková získala úvodný set vo svoj prospech. V druhom dejstve zverenka trénera Mateja Liptáka po dvoch brejkoch odskočila Saj-saj Čeng na 4:1 a zápas už s prehľadom dotiahla do úspešného konca.

"Prvé kolá sú ťažké. S touto súperkou som raz trénovala v Miami na tvrdom povrchu a čakala som, že antuka jej veľmi nebude vyhovovať. Na prekvapenie, na antuke hrala lepšie ako na betóne! Liftovala údery tak, že mi trvalo 5 ? 7 úderov, kým som sa dostala k finálnemu. Na betóne som s ňou bola schopná rýchlejšie ukončovať. Mali sme ju však s trénerom prečítanú, vedela som, čo mám od nej čakať, aj to, že má slabší forhend. Dnes bolo dobré to, že aj keď som pár lôpt pokazila, vedela som to hneď zabudnúť a myslieť na ďalšiu loptu. Aj keď som bola trochu nervóznejšia, dokázala som to zvládnuť," povedala Cibulková v rozhovore pre oficiálnu stránku Slovenského tenisového zväzu.

Na margo Konjuhovej uviedla. "Viem, že hrá rýchlo, agresívne a je urastená. Nič viac. Ale s trénerom sa na ňu pripravíme. Vždy sa rada vraciam na Roland Garros. Zaujímavé je, že spomínam len na tie príjemné. Mala som tu aj ťažké chvíle, vypadla som v prvom aj druhom kole, náročné zápasy, ale vždy sa mi vybavia len pekné spomienky. Na toto miesto sa vždy teším. A verím, že sa tie chvíle zopakujú."

Tréner Lipták o zápase 1. kola pre stz.sk poznamenal. "Bolo to klasické prvé grandslamové kolo. Na Domči bolo vidieť, že je trochu nervózna, nebola taká uvoľnená ako býva v ďalšej fáze turnaja. "Napriek tomu, že viedla 3:0, ešte sa hľadala. Ale postupne hrala lepšie a lepšie. I súperka podala solídny výkon,? dodal.

V Paríži sprevádza Cibulkovú tím zložený zo štyroch mužov - okrem Liptáka a snúbenca Michala Navaru aj otec Milan Cibulka a štvrtým je známy kondičný tréner Jozef Ivanko. Ten je však tentoraz v pozícii fyzioterapeuta. "Naša fyzio nám vypadla, tak sme ho oslovili," vysvetlil Lipták.

ženy - dvojhra - 1. kolo:

Dominika CIBULKOVÁ (22-SR) - Saj-saj Čeng (Čína) 6:3, 6:1

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená o hlas Cibulkovej

la

Vloženo: 24. 05. 2016       Kategorie: Tasr