• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-Roland: Serena Williamsová postúpila do semifinále ženskej dvojhry

Paríž 2. júna (TASR) - Ženská svetová tenisová jednotka Serena Williamsová je v semifinále grandslamového turnaja Roland Garros. Najvyššie nasadená hráčka vo štvrťfinále na parížskej antuke vyradila 60. hráčku sveta Juliu Putincevová z Kazachstanu po trojsetovej bitke 5:7, 6:4 a 6:1. V boji o finále narazí na víťazku súboja medzi Holanďankou Kiki Bertensovou a Švajčiarkou Timeou Bacsinszkou.

Dvadsaťjedenročná Putincevová sa doteraz na žiadnom predchádzajúcom grandslamovom turnaji nedostala ďalej ako do tretieho kola, vo štvrtok ale dlho vzdorovala veľkej favoritke. Serena Williamsová po 24 nevynútených chybách prvý set prehrala a odpor súperky definitívne zlomila až v koncovke druhého dejstva, keď získala rozhodujúci brejk po Putincevovej dvojchybe. Tretí set už patril Američanke, ktorá sa tak opäť priblížila k zisku 22. grandslamového titulu, čím by vyrovnala rekord Steffi Grafovej.

V druhom semifinále sa stretnú štvrtá nasadená Španielka Garbine Muguruzová Blancová s turnajovou dvadsaťjednotkou Austrálčankou Samanthou Stosurovou.

ženy - dvojhra - štvrťfinále:

Serena Williamsová (1-USA) - Julia Putincevová (Kaz.) 5:7, 6:4, 6:1

mp

Vloženo: 02. 06. 2016       Kategorie: Tasr