• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-Roland: Djokovič postúpil cez Thiema suverénne do finále

Paríž 3. júna (TASR) - Srbský tenista Novak Djokovič postúpil štvrtýkrát v kariére do finále mužskej dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros v Paríži. Svetová a turnajová jednotka si v semifinále suverénne poradila s trinástym nasadeným Rakúšanom Dominicom Thiemom v troch setoch 6:2, 6:1 a 6:4.

Djokovič stále čaká na svoj premiérový triumf na Roland Garros a skompletizovanie kariérneho grandslamu. V nedeľu bude jeho finálovým súperom víťaz súboja medzi obhajcom trofeje Švajčiarom Stanom Wawrinkom a druhým mužom svetového rebríčka Škótom Andym Murrayom.

Pre Djokoviča to bolo už 30. semifinále na podujatiach veľkej štvorky, iba Roger Federer (39) a Jimmy Connors (31) ich majú v open ére na konte viac. Duel s Thiemom sa hral v studenom počasí pod zamračenou oblohou a mal jednoznačný priebeh. Srb hneď na začiatku získal náskok 3:0 a prvý set sa stal jasne jeho korisťou. V druhom dovolil súperovi uhrať jediný gem, od stavu 1:1 potom získal päť hier v sérii. Až v treťom dejstve sa dostal k slovu aj Rakúšan, keď prvýkrát prelomil podanie favorita a viedol 3:0. Djokovič ale dramatizáciu súboja nepripustil a na postup mu stačili tri sety.

Dvadsaťdvaročný Thiem prehral s Djokovičom aj tretí vzájomný zápas. Napriek tomu sa aktuálne pätnásty hráč rebríčka v pondelok prvýkrát dostane do najlepšej svetovej desiatky ATP. Po Thomasovi Musterovi a Jürgenovi Melzerovi bol historicky iba tretím Rakúšanom v semifinále grandslamového turnaja.

muži - dvojhra - semifinále:

Novak Djokovič (1-Srb.) - Dominic Thiem (13-Rak.) 6:2, 6:1, 6:4

mp

Vloženo: 03. 06. 2016       Kategorie: Tasr