• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-Wimbledon: Hantuchová po prehre s McHaleovou: "Bola som kŕčovitá"-SÚHRN

Wimbledon 28. júna (TASR) - Cesta skúsenej slovenskej tenistky Daniely Hantuchovej sa na grandslamovom turnaji vo Wimbledone skončila už v 1. kole dvojhry. Američanke Christine McHaleovej podľahla na londýnskej tráve za 90 minút v dvoch setoch 5:7, 2:6.

Držiteľka voľnej karty viedla iba v úvode stretnutia a po zvyšok prvého setu sa na svoju súperku len doťahovala. Za vyrovnaného stavu 5:5 nezvládla koncovku a úvodné dejstvo pripadlo domácej McHaleovej. V druhom sete Hantuchová vyrovnala z 0:2 na 2:2, ale priveľké množstvo nevynútených chýb ju obralo o šancu na vyrovnanejší priebeh. McHaleová si nakoniec s prehľadom zabezpečila miestenku v 2. kole.

Hantuchová nebola spokojná s predvedeným výkonom. "V dôležitých momentoch som hrala kŕčovito. Tešila som sa z voľnej karty, veľmi si to cením, že som ju dostala, ale ma to aj zväzovalo. Cítila som zodpovednosť, navyše Wimbledon je pre mňa najvýznamnejší turnaj. Vytvorila som na seba zbytočný tlak. V tejto chvíli si nemyslím, že toto bol môj posledný Wimbledon. Pred pár mesiacmi som si myslela, že to tak bude, ale teraz, dúfam, že nie. Stále hrám pre radosť a uvidím, čo to prinesie. Mám veľa B plánov. Keby som zajtra skončila, budem vyťažená viac ako teraz. Určite nehrám preto, že by som nemala čo robiť. Nechcem sa s tým zaoberať, lebo keby som sa s tým zaoberala, cítila by som, že je načase skončiť," povedala bývalá svetová päťka pre oficiálnu stránku Slovenského tenisového zväzu.

Do konca roka má ešte na turnaje tri voľné karty. "Dostala som ich dokopy šesť za to, že som viac ako 15 rokov na okruhu WTA. Tri som už využila. Od roku 2008 platí, že svetová jednotka, grandslamová šampiónka, či víťazky Indian Wells a Miami majú neobmedzený počet kariet. Ale ja som v Indian Wells vyhrala v roku 2007, takže mám nárok iba na šesť kariet. Tri zostávajúce využijem na jeseň v halovej sezóne tam, kde sa mi dobre hrá,? dodala pre stz.sk

dvojhra - 1. kolo:

Christina McHaleová (USA) - Daniela HANTUCHOVÁ (SR) 7:5, 6:2

md ky la

Vloženo: 28. 06. 2016       Kategorie: Tasr