• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-Wimbledon: Čepelová v 2. kole senzačne vyradila Muguruzovú

Wimbledon 30. júna (TASR) - Slovenská tenistka Jana Čepelová sa v 2. kole dvojhry na grandslamovom turnaji vo Wimbledone postarala o veľkú senzáciu. V pozícii kvalifikantky po výbornom výkone deklasovala vlaňajšiu finalistku a nasadenú dvojku Španielku Garbine Muguruzovú Blancovú 6:3, 6:2.

Čepelová na tráve All England Clubu zopakovala husársky kúsok z vlaňajška, keď v 1. kole vyradila Rumunku Simonu Halepovú. Zverenka trénera Martina Zathureckého si vo štvrtok pripísala na konto jeden z najcennejších skalpov v kariére, veď Muguruzová je úradujúcou šampiónkou Roland Garros. Čepelová vyrovnala svoje wimbledonské maximum z roku 2012. V dueli o postup do osemfinále nastúpi proti nasadenej dvadsaťosmičke Češke Lucii Šafářovej.

Čepelová mala proti Muguruzovej raketový nástup, keď dvakrát prelomila podanie súperky a vybudovala si náskok 5:1. Španielka síce v ďalších minútach znížila na 3:5, no Slovenka pri vlastnom servise spečatila zisk prvého setu víťazným forhendom. Čepelová mala navrch vo výmenách, robila minimum nevynútených chýb. V druhom dejstve po dvoch brejkoch odskočila súperke na 4:0 a šancu na víťazstvo už z rúk nepustila. Za stavu 5:2 premenila pri vlastnom podaní hneď prvý mečbal.

ženy - dvojhra - 2. kolo:

Jana ČEPELOVÁ (SR) - Garbine Muguruzová Blancová (2-Šp.) 6:3, 6:2

la

la

Vloženo: 30. 06. 2016       Kategorie: Tasr