• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-Wimbledon: Čepelová prehrala v 3. kole dvojhry so Šafářovou

Wimbledon 2. júla (TASR) - Slovenská tenistka Jana Čepelová neuspela v 3. kole dvojhry na grandslamovom turnaji vo Wimbledone. V pozícii kvalifikantky prehrala s nasadenou dvadsaťosmičkou Češkou Luciou Šafářovou po trojsetovej dráme 6:4, 1:6, 10:12. V treťom sete nevyužila vedenie 5:3, za stavu 9:8 nepremenila mečbal. Zápas štyrikrát prerušili pre dážď. Čepelová vyrovnala svoje wimbledonské maximum z roku 2012.

Slovenke nevyšiel úvod zápasu a po strate podania v druhom geme prehrávala 0:3. Čepelová však rýchlo zmazala manko brejku a vyrovnala na 3:3. Následne zápas na dve hodiny prerušili pre dážď. Po návrate na dvorec Čepelová prelomila podanie Šafáŕovej, brejk vzápätí potvrdila a prvý ser sa stal jej korisťou. Čepelová bola istejšia vo výmenách, po druhom servise Šafáŕovej dokázala súperku zatlačiť.

Pred začiatkom druhého dejstva začali na dvorec opäť padať kvapky. Prestávka tentokrát trvala iba štvrť hodiny a pomohla Šafářovej. Vlaňajšia finalistka Roland Garros po rýchlom brejku odskočila Čepelovej na 3:0, v šiestom geme opäť zobrala Slovenke podanie a vynútila si tretí set. Na jeho začiatku prišlo k ďalším dvom prerušeniam za stavu 2:2 resp. 3:3. V ôsmom geme Čepelová súperka brejkla a išla podávať na víťazstvo v zápase, Šafářová však kontrovala rebrejkom a vyrovnala na 5:5. Za stavu 8:9 Češka odvrátila mečbal a v koncovke napokon slávila úspech. Za stavu 10:10 Čepelovú brejkla a v ďalšom geme premenila po úspešnom voleji hneď prvý mečbal.

ženy - dvojhra - 3. kolo:

Lucie Šafářová (28-ČR) - Jana ČEPELOVÁ (SR) 4:6, 6:1, 12:10

la

Vloženo: 02. 07. 2016       Kategorie: Tasr