• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis: Kližan zdolal Roberta a postúpil do finále turnaja ATP v Hamburgu (2)

Hamburg 16. júla (TASR) - Slovenský tenista Martin Kližan postúpil do finále antukového turnaja ATP v Hamburgu. V sobotňajšom semifinále si ako siedmy nasadený hráč poradil s Francúzom Stephanom Robertom za 82 minút v dvoch setoch 6:3 a 6:4. V boji o svoj piaty singlový titul na okruhu ATP nastúpi v nedeľu proti tretiemu nasadenému Uruguajčanovi Pablovi Cuevasovi.

Dvadsaťsedemročný Kližan (47. na svete) už má v Hamburgu istú prémiu 148.400 eur a 300 bodov do svetového rebríčka ATP Entry pre nasadzovanie. Vo finálových súbojoch má v kariére zatiaľ stopercentnú bilanciu. Prvú cennú trofej vo dvojhre získal v roku 2012 v ruskom Petrohrade, predvlani nenašiel premožiteľa v Mníchove, vlani v marockej Casablance a titul vybojoval aj vo februári tohto roka v Rotterdame. Turnaje v Rotterdame i Hamburgu sú zaradené do prestížnejšej série ATP 500.

V semifinále Kližan potvrdil úlohu favorita, hoci v tretej hre prvého setu ako prvý stratil podanie. Potom ale vyhral štyri hry za sebou a dostal sa do sľubného náskoku 5:2. Zisk úvodného dejstva potvrdil v deviatej hre pri svojom podaní čistou hrou. Na začiatku druhého setu začalo v Hamburgu pršať a tak sa za stavu 6:3 a 1:2 z pohľadu slovenského tenistu rozhodli organizátori zatiahnuť strechu na centrálnom dvorci. Kližanovi chvíľu trvalo, kým si na odlišné podmienky zvykol a po strate servisu prehrával už 1:4. Potom ale získal späť hernú istotu, vyrovnal na 4:4 a koncovka druhého setu sa už hrala jasne v jeho réžii.

Na Kližana čaká vo finále o tri roky starší Cuevas, s ktorým doteraz odohral jediný zápas - pred dvoma rokmi na antukovom challengeri v Barranquille dominoval Uruguajčan jasne 6:3 a 6:1. Cuevas (24. hráč rebríčka ATP) už v tomto roku vyhral turnaje v Riu de Janeiro a Sao Paule, v severonemeckom prístavnom meste ešte nestratil ani set.

dvojhra - semifinále:

Martin KLIŽAN (7-SR) - Stephane Robert (Fr.) 6:3, 6:4, Pablo Cuevas (3-Urug.) - Renzo Olivo (Arg.) 7:5, 6:3

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená po postupe Kližana

mp

Vloženo: 16. 07. 2016       Kategorie: Tasr