• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis: Martin prehral vo finále turnaja ATP v Umagu s Fogninim

Umag 24. júla (TASR) - Slovenský tenista Andrej Martin neuspel vo svojom prvom finále na okruhu ATP. Na antuke v chorvátskom Umagu podľahol štvrtému nasadenému Talianovi Fabiovi Fogninimu 4:6, 1:6. Napriek prehre dosiahol v chorvátskom letovisku životný úspech. Z Umagu si odnáša prémiu 43.300 eur pred zdanením a 150 bodov do svetového rebríčka ATP Entry. V jeho novom vydaní bude prvýkrát v kariére figurovať v elitnej svetovej stovke.

Martin získal v Umagu viacero cenných skalpov a potvrdil, že táto sezóna je jeho najlepšou v kariére. V druhom kole vyradil siedmeho nasadeného krajana Martina Kližana, keď odvrátil päť mečbalov. Vo štvrťfinále zvíťazil nad turnajovou dvojkou Portugalčanom Joaom Sousom a v semifinále si poradil s argentínskym antukovým špecialistom Carlosom Berlocqom.

V prvom sete duelu medzi Martinom a Fogninim sledovali diváci na štadióne Gorana Ivaniševiča kvalitný tenis plný dlhých výmen od základnej čiary. Slovenský daviscupový reprezentant dobre anticipoval súperove údery. Pri nábehoch na sieť demonštroval cit pre loptičku a predviedol viacero ukážkových stopvolejov. V koncovke setu sa však prejavili väčšie skúsenosti Fogniniho, ktorý hral v rozhodujúcich momentoch agresívnejšie. Za stavu 5:4 využil pri podaní Martina v poradí tretí setbal.

V druhom dejstve Talian ovládol dianie na centrálnom dvorci. Po dvoch brejkoch si vybudoval náskok 5:0 a zápas už dotiahol do úspešného konca. V siedmom geme premenil pred očami svojej manželky a vlaňajšej šampiónky US Open Flavie Pennettovej hned prvý mečbal a získal štvrtý singlový titul na ATP Tour. Všetky vybojoval na antukovom povrchu. V roku 2013 nenašiel premožiteľa v nemeckých mestách Hamburg a Stuttgart, v roku 2014 zdvihol nad hlavu cennú trofej v čílskom stredisku Viňa del Mar.

dvojhra - finále:

Fabio Fognini (4-Tal.) - Andrej MARTIN (SR) 6:4, 6:1

la jp

Vloženo: 24. 07. 2016       Kategorie: Tasr