• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

OH2016-Tenis: Martin v 2. kole dvojhry proti Kohlschreiberovi (3)

Rio de Janeiro 6. augusta (TASR) - Slovenský tenista Andrej Martin víťazne vstúpil do olympijského turnaja v Riu de Janeiro, keď v prvom kole dvojhry zdolal Američana Denisa Kudlu za 62 minút suverénne 6:0, 6:3. V druhom kole sa stretne s trinástym nasadeným Nemcom Philippom Kohlschreiberom.

Slovenský daviscupový reprezentant, ktorý dostal šancu štartovať v singli namiesto Martina Kližana, zvládol olympijský debut na jednotku. V úvodnom sete uštedril svojmu súperovi za 25 minút "kanára". V druhom dejstve síce dvakrát stratil svoje podanie, ale 120. hráčovi svetového rebríčka ATP nedal šancu pomýšľať na obrat.

"Chcel by som pogratulovať Andrejovi, predviedol výborný výkon. Po všetkých stránkach bol lepší, diktoval hru, bol dobre sústredený. Som veľmi rád, že sa takto chytil, hneď v úvode súpera brejkol. V druhom sete síce prišli dve malé zaváhania, ale to sa dalo čakať, že sa Kudla trochu rozbehne. Andrej však bol lepším hráčom, nemal to síce jednoduché, ale zaskočil ho svojou hrou," povedal pre TASR vedúci slovenskej tenisovej výpravy Miloslav Mečíř.

Súpera v 2. kole si plánovali Martin s Mečířom neskôr v sobotu vo vzájomnom zápase pozrieť: "Chceme si ich pozrieť ako hrajú, ako budú reagovať na povrch a aké údery budú hrať."

dvojhra - muži - 1. kolo:

Andrej MARTIN (SR) - Denis Kudla (USA) 6:0, 6:3, Philipp Kohlschreiber (13-Nem.) - Guido Pella (Arg.) 4:6, 6:1, 6:2

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená o súpera Martina v 2. kole

md mp la

Vloženo: 07. 08. 2016       Kategorie: Tasr