• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

OH2016-tenis: Portoričanka Puigová získala senzačne zlato vo dvojhre

Rio de Janeiro 14. augusta (TASR) - Portorická tenistka Monica Puigová získala senzačne zlatú medailu vo dvojhre na olympijskom turnaji v Riu de Janeiro. Vo finále po výbornom výkone zdolala druhú nasadenú Nemku Angelique Kerberovú 6:4, 4:6, 6:1 a dosiahla životný úspech. Bronz patrí Češke Petre Kvitovej. Puigová predviedla v brazílskom veľkomeste spanilú jazdu. Na ceste za titulom deklasovala úradujúcu šampiónku Roland Garros Španielku Garbine Muguruzovú Blancovú, v semifinále si poradila s Kvitovou a v rozhodujúcom dueli získala skalp víťazky tohtoročného Australian Open.

Kerberová nevyužila šancu stať sa druhou zlatou nemeckou olympijskou medailistkou v ženskom singli po legendárnej Steffi Grafovej, ktorá triumfovala na OH 1988 v Soule. Puigová od úvodu zápasu proti Kerberovej potvrdzovala, že jej postup do finále nebol dielom náhody. Portoričanka hrala rýchlo a agresívne, dokázala Kerberovú pretlačiť v dlhých výmenách od základnej čiary. Za stavu 5:4 po víťaznom bekhendovom longlajne prelomila podanie súperky a prvý set získala vo svoj prospech.

Pred začiatkom druhého dejstva zamierila Kerberová do šatne. Prestávka jej pomohla a po rýchlom brejku sa ujala vedenia 2:0. Puigová síce v ďalších minútach zmazala manko, no koncovka patrila Kerberovej, ktorá v desiatom geme premenila v poradí piaty setbal. Tretie dejstvo však bolo jasne v réžii Puigovej, ktorá drvila favoritku z forhendu i bekhendu a po dvoch brejkoch si vybudovala náskok 5:0. Kerberová síce odvrátila hrozbu "kanára", no za stavu 5:1 premenila Puigová v poradí štvrtý mečbal, keď predtým otočila z 0:40.

ženy - dvojhra - finále:

Monica Puigová (Port.) - Angelique Kerberová (2-Nem.) 6:4, 4:6, 6:1

la

Vloženo: 14. 08. 2016       Kategorie: Tasr