• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-DC: Kyrgios sa zranil, jeho účasť v baráži proti Slovensku je otázna

New York 4. septembra (TASR) - Nad účasťou austrálskeho tenistu Nicka Kyrgiosa v baráži o účasť vo svetovej skupine Davisovho pohára proti Slovensku (16.-18. septembra v Sydney) visí otáznik. Šestnásty hráč svetového rebríčka ATP pre zranenie ohýbača bedrového kĺbu skrečoval zápas 3. kola na US Open proti Ukrajincovi Iľjovi Marčenkovi.

Kyrgios má dlhodobo zlé vzťahy s Austrálskou tenisovou federáciou. Média u "protinožcov" však špekulovali, že daviscupový kapitán Lleyton Hewitt by ho mohol presvedčiť, aby sa vrátil do tímu, keďže v Sydney sa bude hrať na tráve. "Teraz naozaj nemyslím na baráž proti Slovensku. Chcel by som hrať. Dúfam, že do začiatku zápasu sa môj zdravotný stav zlepší natoľko, aby som mohol nastúpiť," citoval slová austrálskej jednotky The Guardian.

Kyrgios vzdal duel proti Marčenkovi za stavu 1:2 na sety. "Nemám vo zvyku skrečovať zápasy. Stalo sa mi to iba po druhý alebo po tretí raz, čo som nedohral pre zranenie. Aj keď sa mi na dvorci vždy nedarí podľa predstáv, vďaka sebadôvere dokážem otočiť nepriaznivo sa vyvíjajúce stretnutie. Dnes to však naozaj nešlo. V jednej chvíli som mal pocit, akoby ma prešiel autobus," dodal Austrálčan.

la bm

Vloženo: 04. 09. 2016       Kategorie: Tasr