• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-MS WTA: Kuznecovová po triumfe nad Plíškovou: "Pomohli mi fanúšikovia" (2)

Singapur 26. októbra (TASR) - Ruská tenistka Svetlana Kuznecovová uspela aj v druhom zápase na MS WTA Tour v Singapure. V bielej skupine si ako nasadená osmička poradila s turnajovou štvorkou Češkou Karolínou Plíškovou po trojsetovom boji 3:6, 6:2, 7:6 (6) a je blízko k postupu do semifinále. V druhom stredajšom stretnutí nastúpila obhajkyňa titulu Poľka Agnieszka Radwaňská proti Španielke Garbine Muguruzovej Blancovej.

Plíškovej vyšiel úvod súboja proti Kuznecovovej, keď vo štvrtom geme prelomila podanie Rusky a po potvrdení brejku sa ujala vedenia 4:1. Kuznecovová následne znížila na 3:4, ale záver setu patril Plíškovej. Hneď na začiatku druhého dejstva Češka Kuznecovovú opäť brejkla. Víťazka minulotýždňového turnsja o Kremeľský pohár v Moskve sa však rýchlo otriasla, získala štyri gemy v rade a prišiel na rad tretí set. V ňom odskočila Plíškovej na 4:1 a za stavu 5:3 išla podávať na víťazstvo. Finalistka US Open síce otočila na 6:5, no Kuznecovová si vynútila tajbrejk, v ktorom slávila úspech. Za stavu 7:6 premenila po víťaznom bekhende po čiare v poradí štvrtý mečbal.

Kuznecovová sa do Singapuru kvalifikovala ako posledná, teraz má šancu stať sa prvou semifinalistkou. "Nechcela som sklamať môjho trénera a singapurských fanúšikov, ktorí mi dnes veľmi pomohli. Bojovala som o každú loptičku a vyplatilo sa. V uplynulých rokoch to v mojej hre dosť škrípalo, v tejto sezóne mám však z tenisu opäť veľkú radosť a premietlo sa to aj do výsledkov. Veľmi si vážim, že môžem hrať na tomto turnaji v konkurencii ôsmich najlepších hráčok sveta," povedala "Sveta" v prvom interview priamo na kurte.

biela skupina:

Svetlana Kuznecovová (8-Rus.) - Karolína Plíšková (4-ČR) 3:6, 6:2, 7:6 (6)

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená o hlas Kuznecovovej

la

Vloženo: 26. 10. 2016       Kategorie: Tasr