• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-Peugeot: Gombos prvýkrát víťazom bratislavského challengeru

Bratislava 13. novembra (TASR) - Slovenský tenista Norbert Gombos sa stal prvýkrát v kariére víťazom dvojhry na challengeri Peugeot Slovak Open v bratislavskom NTC. Vo finále si poradil s Rumunom Mariusom Copilom za 2:09 h 7:6 (8), 4:6, 6:3 a získal štvrtý, doposiaľ najcennejší titul na ATP Challenger Tour. V tajbrejku úvodného dejstva odvrátil tri setbaly.

Gombos je šiestym slovenským singlovým šampiónom na bratislavskom challengerovom turnaji po Karolovi Kučerovi, Dominikovi Hrbatom, Michalovi Mertiňákovi, Lukášovi Lackovi a Martinovi Kližanovi. Zverenec trénera Ladislava Simona si z Aegon arény odnáša prémiu 12.250 eur a 110 bodov do svetového rebríčka ATP Entry. V jeho novom vydaní by sa mal posunúť zo 161. na 129. miesto.

Gombos začal rok 2016 na 138. priečke, ale po zranení kolena na Australian Open a aprílovej operácii sa v počítači prepadol až na 347. pozíciu. Na jeseň sa však dostal do dobrej formy a dokázal sa vrátiť na bývalé pozície. Koncom októbra triumfoval na challengeri vo francúzskom Breste a v Bratislave dosiahol životný úspech. Najvyššie v kariére bol vlani, keď aj vďaka titulom zo Cherbourgu a Prahy figuroval na 103. mieste.

Copil vo finále ťažil z delového podania a hoci pri dlhších výmenách od základnej čiary ťahal väčšinou za kratší koniec, za stavu 3:2 sa dostal k dvom brejkbalom. Gombos ich však odvrátil a na rad prišiel tajbrejk. V ňom viedol Copil 6:3, no Gombos následne otočil na 7:6 a za stavu 9:8 premenil v poradí tretí setbal.

O osude druhého dejstva rozhodol piaty gem, v ktorom Copil prelomil podanie Gombosa. V treťom sete si slovenský daviscupový reprezentant vďaka brejku vo štvrtom geme vybudoval náskok 4:1. V siedmej hre odvrátil päť brejkbalov a zápas už dotiahol do úspešného konca. Za stavu 5:3 premenil pri vlastnom servise druhý mečbal a odplatil súperovi vlaňajšiu prehru z daviscupového súboja na antuke v Konstanci.

dvojhra - finále

Norbert GOMBOS (SR) - Marius Copil (Rum.) 7:6 (8), 4:6, 6:3

la /k dispozícii je fotoreportáž/

Vloženo: 13. 11. 2016       Kategorie: Tasr