• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-Australian: Kližan v 1. kole proti Wawrinkovi, Cibulková proti Allertovej

Melbourne 13. januára (TASR) - Slovenská tenistka Dominika Cibulková nastúpi v 1. kole dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne ako nasadená šestka proti Češke Denise Allertovej. Martin Kližan si zmeria sily s nasadenou štvorkou Švajčiarom Stanom Wawrinkom - šampiónom z roku 2014 a vlaňajším víťazom US Open. Rozhodol o tom piatkový žreb,

Jana Čepelová si skríži rakety s desiatou nasadenou Španielkou Carlou Suarezovou Navarrovou. Kristína Kučová sa stretne s Američankou Christinou McHaleovou. Šancu postúpiť do hlavnej súťaže ešte majú Lukáš Lacko a Rebecca Šramková. Lacko sa prebojoval už do finále kvalifikácie, v ktorom ho v noci na sobotu čaká osemnásty nasadený Američan Denis Kudla, debutantka Šramková postúpila do 2. kola.

Kližan má s Wawrinkom nepriaznivú bilanciu 0:1, v roku 2010 s ním prehral po trojsetovej bitke na antukovom turnaji ATP v marockej Casablance. Cibulková sa s Allertovou ešte nestretla a aj v prípade Čepelovej a Suarezovej Navarrovej pôjde o prvú vzájomnú konfrontáciu. Kučová vedie nad McHaleovou na zápasy 1:0. Vlani ju zdolala v kvalifikácii na turnaji WTA v Montreale, kde senzačne postúpila až do semifinále.

la

Vloženo: 13. 01. 2017       Kategorie: Tasr