• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-Australian: Federer postúpil po dráme s Nišikorim: "Je to ťažký súper" (4)

Melbourne 22. januára (TASR) - Štvrťfinálové boje mužskej dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open budú bez Brita Andyho Murrayho. Svetová jednotka v nedeľu šokujúco prehrala s nenasadeným nemeckým tenistom Mischom Zverevom 5:7, 7:5, 2:6 a 4:6.

"Ani neviem, ako sa mi to podarilo, bol som v menšej kóme. Proste som si odpodával a volejoval cestu do štvrťfinále," povedal dvadsaťdeväťročný ruský rodák. "Ku koncu som bol nadšený, ale nie nervózny. Je ľahké byť agresívny, ale ťažšie zostať pokojný a sústrediť sa na prvé podanie," dodal.

Murray sa prebojoval päťkrát do finále Australian Open, ale nikdy turnaj nevyhral a nepodarí sa mu to ani teraz. "Hral veľmi dobre a predviedol niekoľko výborných reflexívnych volejov, hlavne v závere zápasu, keď to bolo veľmi tesné. Proste mi to nebolo súdené. Servoval veľmi dobre a zaslúžil si zvíťaziť," uznal kvality súpera Murray, ktorý v Melbourne skončil prvýkrát pred bránami štvrťfinále od roku 2009. Už v druhom kole sa s turnajom rozlúčil aj druhý nasadený a šesťnásobný šampión Novak Djokovič. Je to prvýkrát od roku 2004, čo dvaja najvyššie postavení hráči skončili na grandslamovom turnaji ešte pred štvrťfinále.

Zverev sa v nasledujúcom kole stretne so Švajčiarom Rogerom Federerom, ktorý v nedeľu vyradil po päťsetovej bitke Japonca Keia Nišikoriho 6:7 (4), 6:4, 6:1, 4:6 a 6:3. Nemecký tenista označil zápas s dlhoročným lídrom svetového rebríčka za svoj vysnený.

Federer postúpil do štvrťfinále trinástykrát za posledných štrnásť rokov. Skúsený Švajčiar mal veľmi zlý vstup do duel, keď prehrával 0:4 i 1:5. Síce dokázal vyrovnať na 5:5, no prvý set nakoniec prehral v tajbrejku 6:7 (4). Federer, ktorý hral svoj prvý oficiálny turnaj po šesťmesačnej pauze zavinenej operáciou kolena, v ďalších dvoch setoch otočil na 2:1 vo svoj prospech a v tretej hre štvrtej sady mal k dispozícii dva brejkbaly, no nevyužil ich. Následne sa to podarilo japonskému hráčovi, ktorý vyrovnal na 2:2 a vynútil si piaty set. V ňom si za stavu 0:3 vyžiadal lekárske ošetrenie chrbta, no duel už nedokázal zvrátiť a za takmer tri a pol hodiny prehral.

"Cítim sa fit, dobre som trénoval a vyplatilo sa to. Kei je ťažký súper, je to pre mňa veľké víťazstvo," povedal sedemásťnásobný grandslamový šampión Federer.

Ďalej ide aj Stan Wawrinka. Švajčiar nasadený ako číslo štyri si poradil s Talianom Andreasom Seppim v troch tajbrejkoch. "Bol to naozaj ťažký zápas. Nehral som najlepšie, ale som rád, ako som ho zakončil. Je skvelé byť opäť vo štvrťfinále," povedal šampión z roku 2014 Wawrinka. Vo štvrťfinále nebude chýbať ani dvanásty nasadený Francúz Jo-Wilfried Tsonga, ktorý zdolala Daniela Evansa z Veľkej Británie v štyroch setoch 6:7 (4), 6:2, 6:4 a 6:4.

dvojhra - osemfinále:

Stan Wawrinka (4-Švajč.) - Andreas Seppi (Tal.) 7:6 (2), 7:6 (4), 7:6 (4), Mischa Zverev (Nem.) - Andy Murray (1-V.Brit.) 7:5, 5:7, 6:2, 6:4, Jo-Wilfried Tsonga (12-Fr.) - Daniel Evans (V.Brit.) 6:7 (4), 6:2, 6:4, 6:4, Roger Federer (17-Švaj.) - Kei Nišikori (5-Jap.) 6:7 (4), 6:4, 6:1, 4:6, 6:3

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená o 6. a 7. odsek.

ny bm

Vloženo: 22. 01. 2017       Kategorie: Tasr