• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-Fed: Taliansko - Slovensko 1:1 po prvom dni, Šramková zdolala Erraniovú

Forli 11. februára (TASR) - Slovenské tenistky hrajú po úvodnom dni zápasu 1. kola II. svetovej skupiny Pohára federácie s domácim Talianskom nerozhodne 1:1. O vyrovnávajúci bod pre tím kapitána Mateja Liptáka sa na antuke vo Forli postarala fedcupová debutantka Rebecca Šramková, ktorá po výbornom výkone zdolala taliansku jednotku Saru Erraniovú 2:6, 6:3, 6:4. V úvodnom singli zvíťazila Francesca Schiavoneová nad Annou Karolínou Schmiedlovou hladko 6:3, 6:1. Slovenská Tenistka roka 2015 nahradila pôvodne nominovanú Janu Čepelovú, ktorá nemohla nastúpiť na dvorec pre žalúdočné problémy spojené s horúčkou.

Šramkovej nevyšiel úvod zápasu s Erraniovou, keď dvakrát stratila podanie a Talianka išla do vedenia 3:0. Talentovaná Slovenka sa snažila hrať agresívne, no robila priveľa nevynôtených chýb, veľké problémy jej robili liftované údery skúsenej súperky. V ďalších minútach síce Šramková dvakrát Erraniovú brejkla, no následne vždy zaváhala pri svojom podaní a tak prvý set získala vo svoj prospech finalistka Roland Garros z roku 2012.

Na začiatku druhého dejstva sa Šramková uvoľnila, začala predvádzať odvážny tenis s množstvom víťazných úderov a po rýchlom brejku odskočila na 3:0. Erraniová síce vyrovnala na 3:3, no Slovenka potom získala tri gemy v rade. Druhý set zakončila vo veľkom štýle - dvomi víťaznými bekhendovými longlajnami. Na začiatku tretieho dejstva sa Erraniová po rýchlom brejku ujala vedenia 2:0, Šramková však bleskovo vyrovnala na 2:2. V dramatickom Tldenovom geme nevyužila štyri brejkbaly, za stavu 4:4 však zobrala Erraniovej podanie a zápas proti bývalej svetovej päťke dotiahla do úspešného konca.

Taliankam chýba vo Forli ich líderka Roberta Vinciová. Slovenky pricestovali bez svetovej päťky Dominiky Cibulkovej, ktorá sa v tomto roku sústredí na individuálny turnajový program i zranenej Kristíny Kučovej. Ide o druhý vzájomný zápas oboch krajín v histórii prestížnej tímovej súťaže. V roku 2002 zvíťazilo slovenské družstvo v semifinále finálového turnaja v španielskom Maspalomase 3:1 a spanilú jazdu napokon zakončilo ziskom cennej trofeje. Dva body vtedy vybojovala Janette Husárová - terajšia fedcupová trénerka, treti pridala Daniela Hantuchová.

1. kolo II. svetovej skupiny Pohára federácie:

Taliansko - SLOVENSKO 1:1 po prvom dni

Francesca Schiavoneová - Anna Karolína Schmiedlová 6:3, 6:1

Sara Erraniová - Rebecca Šramková 6:2, 3:6, 4:6

/vyslaný redaktor TASR la/ /k dispozícii je fotoreportáž/

Vloženo: 11. 02. 2017       Kategorie: Tasr