• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis: Cibulková po triumfe nad Ostapenkovou: "Bol to veľký boj" (2)

Indian Wells 11. marca (TASR) - Slovenská tenistka Dominika Cibulková úspešne vstúpila do prestížneho turnaja WTA v kalifornskom Indian Wells (tvrdý povrch, dotácia 7.699.423 USD). V druhom kole dvojhry ako piata nasadená hráčka zdolala Lotyšku Jelenu Ostapenkovú v troch setoch 6:4, 3:6 a 6:3. Zápas trval 2:13 h.

Cibulková v rozhodujúcom sete trikrát stratila podanie, ale keďže až päťkrát prelomila servis 19-ročnej súperky, tešila sa z triumfu a postupu. "Bol to skutočne veľký boj," povedala Cibulková. "Necítila som sa na kurte optimálne a mala som dojem, že musím bojovať o každú jednu loptičku. Nie je jednoduché hrať proti tenistke, ktorá vám neumožní dostať sa do rytmu. Nedá sa povedať, že by som sa trápila, ale mala som niekoľko ťažkých chvíľ. Snažila som sa zostať silná a pozitívna. Toto víťazstvo si veľmi cením, bolo z kategórie tvrdo vybojovaných," uviedla pre WTA Insider.

Cibulková mala v 1. kole voľný žreb. V treťom kole narazí na Češku Kristýnu Plíškovú, ktorá v noci na sobotu vyradila 33. nasadenú Darju Kasatkinovú z Ruska po hladkom víťazstve 6:0, 6:3. "Keď hrám proti ľaváčke, vždy mi trvá trochu času, kým sa jej prispôsobím," povedala 27-ročná Slovenka o najbližšej súperke. "Na ľaváčky mám vždy pripravenú stratégiu. Musím však returnovať rovnakým spôsobom ako doteraz a najmä príliš veľa nepremýšľať. Nikdy som proti Kristýne nehrala, tak to bude znova trochu iný zápas. Verím, že mi tento duel dodá sebavedomie a v 3. kole dosiahnem ďalšie víťazstvo," dodala Cibulková.

dvojhra - 2. kolo:

Dominika CIBULKOVÁ (5-SR) - Jelena Ostapenková (Lot.) 6:4, 3:6, 6:3

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená o hlas Cibulkovej.

ms

Vloženo: 11. 03. 2017       Kategorie: Tasr