• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-Fed: Slovensko vedie nad Holandskom 1:0, Čepelová zdolala Hogenkampovú

Bratislava 22. apríla (TASR) - Slovenské tenistky vedú po úvodnej dvojhre baráže o účasť vo svetovej skupine Pohára federácie nad Holandskom 1:0. O prvý bod sa na antuke v bratislavskom NTC postarala jednotka domáceho tímu Jana Čepelová, ktorá zdolala holandskú dvojku Richel Hogenkampovú 6:3, 6:2. V druhom singli si v Aegon aréne zmerali sily slovenská dvojka Rebecca Šramková a holandská jednotka Kiki Bertensová.

Čepelovej vyšiel úvod zápasu s Hogenkampovou a po rýchlom brejku sa ujala vedenia 2:0. Holanďanka následne znížila na 1:2, no vo štvrtom geme nevyužila pri vlastnom podaní vedenie 40:0, čo sa jej vypomstilo. Čepelová si vďaka zisku troch hier za sebou vybudovala náskok 5:1 a hoci v siedmom geme nepremenila dva setbaly, úvodné dejstvo sa stalo jej korisťou. Čepelová najmä z forhendu dokázala dostať súperku pod tlak a pripraviť si dobré pozície na zakončenie výmeny. Hogenkampovej chýbala úderová istota, na sieti pokazila veľa volejov. V druhom sete Čepelová po dvoch brejkoch odskočila súperke na 4:1 a zápas už dotiahla do víťazného konca. V ôsmom geme premenila pri vlastnom servise vďaka esu hneď prvý mečbal a upravila vzájomnú bilanciu s Hogenkmapovou na 3:0.

Vo fedcupovej histórii ide o štvrtý vzájomný zápas, "Oranjes" vedú vo vzájomnej bilancii 2:1. Slovenky majú Holanďankám čo odplácať, v roku 2015 s nimi prehrali na antuke v Apeldoorne 1:4. Liptákove zverenky sa prebojovali do baráže vďaka februárovému víťazstvu 3:2 na pôde Talianska. Hrdinkou vo Forli sa stala fedcupová debutantka Šramková, ktorá uspela v oboch dvojhrách, tretí bod pridala skúsená Daniela Hantuchová.

baráž o účasť vo svetovej skupine Pohára federácie:

SLOVENSKO - Holandsko 1:0 po úvodnej dvojhre

Jana Čepelová - Richel Hogenkampová 6:3, 6:2

nasleduje Rebecca Šramková - Kiki Bertensová

la /k dispozícii je fotoreportáž/

Vloženo: 22. 04. 2017       Kategorie: Tasr