• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-Fed: Hantuchová dostala ako prvá Slovenka cenu za oddanosť reprezentácii

Bratislava 23. apríla (TASR) - Daniela Hantuchová si v nedeľu v bratislavskom NTC ako prvá slovenská tenistka prevzala cenu za oddanosť reprezentácii v Pohári federácie. Medzinárodná tenisová federácia (ITF) ju udeľuje hráčkam, ktoré vo svetovej skupine odohrali minimálne 20 stretnutí. Hantuchová nastúpila v 31 fedcupových dueloch. Vo dvojhre má bilanciu 32 víťazstiev a 14 prehier, vo štvorhre 5-6.

V roku 2002 prispela v španielskom Maspalomase výraznou mierou k historickému triumfu Slovenska v prestížnej tímovej súťaži. Vo Fed Cupe debutovala ako 16-ročná v júli 1999 v súboji s Ruskom na Olympijskom štadióne v Moskve. Spoločne s Ľudmilou Cervanovou vtedy v záverečnej štvorhre zvíťazili nad párom Jelena Dementievová, Jelena Makarovová. V rokoch 2012 a 2013 získala na základe hlasovania fanúšikov fedcupové "srdiečko" za svoje výkony v zápasoch s Francúzskom a v Srbsku.

Hantuchovej odovzdali cenu v deň jej 34. narodením pred začiatkom druhého hracieho dňa baráže o účasť vo svetovej skupine medzi Slovenskom a Holandskom prezident STZ Tibor Macko a zástupca ITF David Jude. Hantuchová sa vo februári podieľala na triumfe 3:2 v talianskom Forli, kde v úvodnej nedeľňajšej dvojhre zdolala Saru Erraniovú.

la /k dispozícii je fotoreportáž/

Vloženo: 23. 04. 2017       Kategorie: Tasr