• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-Fed: Slovensko - Holandsko 1:2, Čepelová prehrala s Bertensovou

Bratislava 23. apríla (TASR) - Slovenské tenistky prehrávajú v baráži o účasť vo svetovej skupine Pohára federácie s Holandskom 1:2. O druhý bod pre holandské farby sa na antuke v bratislavskom NTC zaslúžila Kiki Bertensová, ktorá v úvodnej nedeľňajšej dvojhre v súboji tímových jednotiek zdolala Janu Čepelovú 6:3, 6:3. Vlaňajšia semifinalistka Roland Garros v singloch potvrdila úlohu favoritky, v sobotu si poradila s Rebeccou Šramkovou.

Čepelová v prvom sete dokázala so súperkou držať krok do stavu 3:3. Ďalšie tri gemy sa stali korisťou Bertensovej, ktorá rovnako ako proti Šramkovej skvele podávala, jej údery od základnej čiary mali správnu dĺžku i razanciu. Na začiatku druhého dejstva sa Bertensová po rýchlom brejku ujala vedenia 3:1. Čepelová vďaka bojovnosti a zvýšenej agresivite síce vyrovnala na 3:3, no koncovka opäť patrila Holanďanke, ktorá v ôsmom geme Slovenku brejkla a pri vlastnom podaní následne premenila po víťaznom forhendovom longlajne hneď prvý mečbal. Vzájomnú bilanciu s Čepelovou tak vyrovnala na 3:3.

Vo fedcupovej histórii ide o štvrtý vzájomný zápas, "Oranjes" vedú vo vzájomnej bilancii 2:1. Slovenky majú Holanďankám čo odplácať, v roku 2015 s nimi prehrali na antuke v Apeldoorne 1:4. Liptákove zverenky sa prebojovali do baráže vďaka februárovému víťazstvu 3:2 na pôde Talianska. Hrdinkou vo Forli sa stala fedcupová debutantka Šramková, ktorá uspela v oboch dvojhrách, tretí bod pridala skúsená Daniela Hantuchová.

baráž o účasť vo svetovej skupine Pohára federácie:

SLOVENSKO - Holandsko 1:2

Jana Čepelová - Richel Hogenkampová 6:3, 6:2

Rebecca Šramková - Kiki Bertensová 1:6, 3:6

Čepelová - Bertensová 3:6, 3:6

la /k dispozícii je fotoreportáž/

Vloženo: 23. 04. 2017       Kategorie: Tasr