• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-Fed: Slovenky nepostúpili do svetovej skupiny, s Holandskom prehrávajú 1:3

Bratislava 23. apríla (TASR) - Slovenské tenistky sa neprebojovali do svetovej skupiny Pohára federácie. V baráži o účasť v elitnej osmičke totiž prehrávajú v bratislavskom NTC s Holandskom už 1:3. O rozhodujúci tretí bod pre tím kapitána Paula Haarhuisa sa postarala holandská dvojka Richel Hogenkampová, ktorá zdolala Kristínu Kučovú 7:5, 6:4. Mladšia zo sestier Kučových v záverečnom singli nahradila pôvodne nominovanú Rebeccu Šramkovú.

Kiki Bertensová v úvodnej nedeľňajšej dvojhre v súboji tímových jednotiek zvíťazila nad Janou Čepelovou 6:3, 6:3. Holanďanky nadviazali na triumf 4:1 z Apeldoornu 2015 a vo vzájomnej bilancii vedú už 3:1. Slovenky napriek prehre ešte majú šancu, že sa v roku 2018 predstavia medzi elitou, ak v auguste vo Vietname schvália nový model súťaže a rozšírenie svetovej skupiny z osem na šestnásť účastníkov.

Kučová proti Hogenkampovej v úvodnom sete dvakrát zmazala manko brejku, v jeho koncovke však mala navrch Holanďanka. Za stavu 5:5 po tretí raz v zápase prelomila podanie Slovenky a pri vlastnom servise následne premenila hneď prvý setbal. Hogenkampová robila menej nevynútených chýb ako v sobotu v dueli s Čepelovou, bola istejšia pri dlhých výmenách od základnej čiary.

Na začiatku druhého dejstva predviedla Kučová viacero ukážkových winnerov po čiare a po brejku vo štvrtom geme odskočila súperke na 3:1. Holanďanka však potom získala štyri hry v rade a zápas dotiahla do úspešného konca. Za stavu 5:4 premenila po víťaznom bekhendovom longlajne v poradí tretí mečbal a vyrovnala vzájomnú bilanciu s Kučovou na 2:2.

baráž o účasť vo svetovej skupine Pohára federácie:

SLOVENSKO - Holandsko 1:3

Jana Čepelová - Richel Hogenkampová 6:3, 6:2

Rebecca Šramková - Kiki Bertensová 1:6, 3:6

Čepelová - Bertensová 3:6, 3:6

Kristína Kučová - Hogenkampová 5:7, 4:6

la /k dispozicii je fotoreportáž/

Vloženo: 23. 04. 2017       Kategorie: Tasr