• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-Roland: Nišikori vyzve Murrayho vo štvrťfinále dvojhry (3)

Paríž 5. júna (TASR) - Do štvrťfinále dvojhry grandslamového turnaja Roland Garros postúpil aj osmy nasadený Kei Nišikori z Japonska. V osemfinále si za necelé tri hodiny poradil s nenasadeným Španielom Fernandom Verdascom v štyroch setoch 0:6, 6:4, 6:4 a 6:0. Japonec začal zápas ako zo zlého sna, v prvom dejstve pokazil všetko, na čo siahol a za 27 minút dostal od súpera "kanára". Do ďalšieho priebehu sa však skoncentroval a nepripustil na svoj úkor prekvapenie, v štvrtom sete dokonca vrátil Španielovi "kanára" z úvodu súboja. V dueli o postup do semifinále nastúpi proti Britovi Andymu Murraymu.

Ten sa suverénnym spôsobom prebojoval do štvrťfinále, keď si v osemfinále ako nasadená jednotka poradil s Rusom Karenom Chačanovom 6:3, 6:4, 6:4. Počas celého zápasu ťažil z kvalitného podania, robil minimum nevynútených chýb a dokázal premieňať brejkbaly.

"Snažil som sa meniť tempo hry aj údery. Súpera som nechcel dostať do dobrého rytmu, mohlo by to byť totiž nebezpečné. Dosť fúkalo, takže nebolo jednoduché triafať údery tam, kam som chcel. Snažil som sa však eliminovať chyby aj po taktickej stránke. Po väčšinu času som hral dobre. Tento kurt je odlišný oproti ostatným antukovým, hlavne tu fúka. Na začiatku svojej kariéry som sa tu trápil, ale teraz sa to zlepšuje," povedal Murray v pozápasovom rozhovore priamo na kurte.

muži - dvojhra - osemfinále:

Andy Murray (1-V. Brit.) - Karen Čhačanov (Rus.) 6:3, 6:4, 6:4, Kei Nišikori (8-Jap.) - Fernando Verdasco (Šp.) 0:6, 6:4, 6:4, 6:0

UPOZORNENIE: Správa je aktualizovaná v texte a rozšírená o ďalší výsledok

md la ny

Vloženo: 05. 06. 2017       Kategorie: Tasr