• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-Roland: Bacsinszká v semifinále dvojhry proti Ostapenkovej (2)

Paríž 6. júna (TASR) - Švajčiarska tenistka Timea Bacsinszká sa stala prvou semifinalistkou ženskej dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros v Paríži. Vo štvrťfinále si ako nasadená tridsiatka poradila s domácou Francúzkou a trinástkou "pavúka" Kristinou Mladenovicovou 6:4, 6:4. Zápas dvakrát prerušili pre dážď, jeho začiatok poznačil silný vietor. V dueli o postup do finále nastúpi Bacsinszká proti Lotyške Jelene Ostapenkovej, ktorá vyradila bývalú svetovú jednotku Dánku Caroline Wozniacku 4:6, 6:2, 6:2 a dosiahla životný úspech.

Švajčiarka postúpila medzi elitné kvarteto na antukovom vrchole sezóny druhýkrát, premiérovo sa jej to podarilo v roku 2015. V prvom sete Švajčiarka síce dvakrát nevyužila výhodu brejku, no za stavu 4:4 opäť prelomila podanie súperky a následne dotiahla prvý set do úspešného konca. Na začiatku druhého dejstva viedla Mladenovicová 3:1, Bacsinszká však potom vďaka agresívnej hre otočila na 5:3 a šancu na víťazstvo už z rúk nepustila. Mladenovicová, ktorá vyrovnala svoje grandslamové maximum z US Open 2015, doplatila na príliš veľké množstvo nevynútených chýb, nevychádzali jej ani obľúbené stopbaly.

ženy - dvojhra - štvrťfinále:

Jelena Ostapenková (Lot.) - Caroline Wozniacka (11-Dán.) 4:6, 6:2, 6:2, Timea Bacsinszká (30-Švajč.) - Kristina Mladenovicová (13-Fr.) 6:4, 6:4

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená v perexe a o ďalší výsledok

la

Vloženo: 06. 06. 2017       Kategorie: Tasr