• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-Roland: Ostapenková po postupe do finále: "Skvelá oslava narodenín" (2)

Paríž 8. júna (TASR) - Lotyšská tenistka Jelena Ostapenková sa stala prvou finalistkou ženskej dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros v Paríži. Vo štvrtkovom semifinále si ako nenasadená hráčka poradila s tridsiatou v pavúku Timeou Bacsinszkou zo Švajčiarska 7:6 (4), 3:6 a 6:3. Dala si tak pekný darček k 20. narodeninám a súčasne zarmútila súperku, ktorá tiež vo štvrtok mala 28. narodeniny.

Do zápasu lepšie vstúpila Bacsinszká a v druhom geme vzala súperke podanie. Iba 20-ročná Lotyška ale vzápätí súperke oplatila rovnakou kartou a vyrovnala na 2:2. Ostapenková druhýkrát brejkla súperku na 4:3, no hneď servis aj stratila - 4:4. A situácia sa opakovala aj za stavu 5:5, lotyšská hráčka v jedenástej hre opäť vzala Švajčiarke podanie a tá si ho vzala naspäť na 6:6. Išlo sa do tajbrejku, v ktorom bola o čosi presnejšia Ostapenková a vyhrala ho 7:4. Hneď na začiatku druhého setu švajčiarska hráčka prelomila servis súperke, tá ale aktívnou hrou hneď zareagovala a vyrovnala na 1:1. Potom si obe súperky držali servis až do stavu 3:3, v siedmej hre ale Bacsinszká opäť prelomila Lotyške podanie a po tuhom boji aj potvrdila na 5:3. Keďže následne Ostapenkovú, ktorá bola v druhom sete útočnejšia aj agresívnejšia, opäť zrazili nevynútené chyby, Bacsinszká vyhrala set 6:3.

Rozhodnúť sa tak muselo v treťom sete. Do neho výborne vstúpila Lotyška, vzala súperke podanie, ale hneď o neho aj ďalšími zbytočnými chybami prišla. Ostapenková ale opäť prerazila Bacsinszkej podanie a v následnom veľmi dlhom štvrtom geme napokon zvýšila na 3:1. V následnej hre mala ďalší brejkbal, no Švajčiarka to ustála a znížila na 2:3. Festival stratených podaní pokračoval, povzbudená Bacsinszká ho súperke opäť vzala, vyrovnala na 3:3, no zasa svoj servis aj stratila. Lotyška čistou hrou potvrdila na 5:3 a zápas symbolicky vyhrala ďalším prelomením podania rivalky. Postupom do finále dosiahla najväčší úspech v kariére.

Ostapenková sa stala prvou lotyšskou tenistkou vo finále grandslamu, pričom takýto úspech sa nepodaril ani žiadnemu zástupcovi z tejto krajiny. Od roku 2000 je siedmou najmladšou hráčkou vo finále grandslamu (po Šarapovovej, Clijstersovej, Heninovej, Wozniackej, Kuznecovovej a Ivanovičovej). "Som naozaj veľmi šťastná. Veľmi rada tu hrám. Ďakujem vám, boli ste úžasní. Som šťastná, že som takto oslávila narodeniny. Vždy hrám agresívne a udieram tvrdo do loptičky, keď mám na to šancu. A to mi dnes pravdepodobne aj prinieslo víťazstvo," citoval oficiálny web podujatia prvú reakciu víťazky.

ženy - dvojhra - semifinále:

Jelena Ostapenková (Lot.) - Timea Bacsinszká (30-Švaj.) 7:6 (4), 3:6, 6:3

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená o 4. odsek

jp lg

Vloženo: 08. 06. 2017       Kategorie: Tasr