• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-Wimbledon: Čilič zdolal Müllera v piatich setoch (3)

Wimbledon 12. júla (TASR) - Americký tenista Sam Querrey sa stal prvým semifinalistom mužskej dvojhry na grandslamovom turnaji vo Wimbledone. V stredajšom štvrťfinále zdolal domáceho a najvyššie nasadeného hráča podujatia Andyho Murrayho 3:6, 6:4, 6:7 (4), 6:1, 6:1.

Pre dvadsaťdeväťročného Američana je to rekordný postup na grandslamových turnajoch, doteraz bol najvyššie práve na Wimbledone vo štvrťfinále (2016, 2017). V dueli o postup do finále nastúpi proti Chorvátovi Marinovi Čiličovi. Ten prekonal Gillesa Müllera z Luxemburska rovnako v piatich setoch 3:6, 7:6 (6), 7:5, 5:7, 6:1.

Murray odštartoval dobre, už v druhom geme zobral svojmu súperovi servis a výhodu dotiahol do víťazného setu. V druhom mal tiež namierené za víťazstvom, v siedmej hre za stavu 3:3 súpera brejkol, no následne sám stratil dvakrát svoje podanie a set prehral 4:6. V úvode ďalšieho opäť vzal súperovi podanie, no za stavu 5:4 mu to Querrey odplatil. Duel dospel do tajbrejku, v ktorom mal domáci favorit k dispozícii päť setbalov a štvrtý z nich aj využil. Ani to však Američana nerozhodilo a v nasledujúcom sete zmietol svojho súpera 6:1. Murray vstúpil do turnaja s problémami s ľavým bokom a od štvrtého setu na ňom bolo vidieť, že mu to robilo problémy. V rozhodujúcom piatom dejstve viedol Querrey, ktorý počas celého zápasu ťažil z prvého podania a predviedol až 27 es, už 3:0. Murray potom dokázal znížiť, no Američan ho v ďalšej hre po nádhernej záverečnej výmene znova brejkol a podával na postup do semifinále. Šancu vyradiť obhajcu titulu si už nenechal vziať a ako prvý Američan po ôsmich rokoch od Andyho Roddicka postúpil do semifinále grandslamového podujatia.

"Som ešte trošku šokovaný, keď som premenil mečbal, bol som veľmi šťastný. Neodštartoval som najlepšie, nehral som svoj tenis, ale zostal som koncentrovaný a potom sa to rozbehlo. To, ako som odohral štvrtý a piaty set, bolo úžasné. Byť v semifinále je pre mňa ako splnený sen," povedal Querrey. Na prienik do semifinále potreboval 42 štartov na grandslamových turnajoch.

Müller, ktorý v dráme predchádzajúceho kola vyradil Španiela Rafaela Nadala, si síce vynútil rozhodujúce dejstvo, ale v ňom dominoval Čilič.

muži - dvojhra - štvrťfinále:

Sam Querrey (24-USA) - Andy Murray (1-V. Brit.) 3:6, 6:4, 6:7 (4), 6:1, 6:1, Marin Čilič (7-Chor.) - Gilles Müller (16-Lux.) 3:6, 7:6 (6), 7:5, 5:7, 6:1

UPOZORNENIE: Správa je aktualizovaná v texte a rozšírená o ďalší výsledok.

ny ak

Vloženo: 12. 07. 2017       Kategorie: Tasr