• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis: Federer je po Nadalovi druhým hráčom s miestenkou na turnaj majstrov

Londýn 17. júla (TASR) - Švajčiarsky tenista Roger Federer sa vďaka zisku rekordného ôsmeho wimbledonského titulu kvalifikoval na novembrový turnaj majstrov v Londýne. Ten vyhral zatiaľ šesťkrát a na tradičnom koncoročnom podujatí bude štartovať už po pätnásty raz.

Federer nasledoval Španiela Rafaela Nadala, ktorý sa na turnaj v britskej metropole (12.-19. novembra) kvalifikoval ako prvý. "Teším sa na návrat do Londýna v novembri. Bol som smutný, že som pre zranenie kolena nemohol na turnaji hrať minulý rok, keďže toto podujatie milujem a od roku 2002 som tam nechýbal," citovala agentúra DPA Federera, ktorý sa na turnaji majstrov predstavil rekordných 14-krát v rade.

Švajčiar si vo finále dvojhry vo Wimbledone ako nasadená trojka poradil s turnajovou sedmičkou Chorvátom Marinom Čiličom hladko 6:3, 6:1, 6:4. V historických tabuľkách sa odpútal od Američana Petea Samprasa, ktorý na tráve All England Clubu triumfoval sedemkrát. Pre Federera je to už rekordná 19. grandslamová trofej, druhá v tomto roku, v januári nenašiel premožiteľa na Australian Open v Melbourne. Tridsaťpäťročný Federer sa stal iba druhým hráčom, ktorý vyhral Wimbledon bez straty jediného setu, prvým bol v roku 1976 Švéd Björn Borg.

ms la ny

Vloženo: 17. 07. 2017       Kategorie: Tasr