• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-DC: Slováci privítajú Bosnu a Hercegovinu, Moška:: "Pozor na Džumhura" (2)

Londýn 20. septembra (TASR) - Slovenskí tenisti privítajú v 2. kole 1. skupiny euro-africkej zóny budúcoročného Davisovho pohára Bosnu a Hercegovinu. Rozhodol o tom stredajší žreb v londýnskej centrále Medzinárodnej tenisovej federácie (ITF), pri ktorom bolo Slovensko medzi nasadenými tímami spoločne s Českom, Ruskom a Portugalskom. V 1. kole budú mať Slováci voľný žreb.

Zverenci kapitána Miloslava Mečířa sa počas uplynulého víkendu zachránili v "druhej lige", keď na antuke v bratislavskom NTC zdolali Poľsko 4:1. Hrdinom sa stal líder slovenského tímu Norbert Gombos, ktorý vyhral v Aegon aréne obe dvojhry. Tretí bod pridal Andrej Martin.

S Bosnou a Hercegovinou sa Slováci ešte nestretli a tak o výhode domáceho prostredia rozhodol až dodatočný žreb. "Je to prijateľnejší súper ako Rakúšania vonku, musíme si však dať pozor na výborného Damira Džumhura - 55. hráča sveta. V tomto roku dosiahol vynikajúce výsledky, vie zahrať na všetkých povrchoch. V náš prospech hovorí vyrovnanejší tím, bosnianska dvojka nie je až taká kvalitná. Ak chalani vytvoria takú súdržnú partiu ako teraz proti Poliakom, verím, že využijeme výhodu domáceho prostredia a postúpime do baráže o svetovú skupinu," povedal pre TASR generálny sekretár Slovenského tenisového zväzu Igor Moška.

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená o hlas Mošku

la

Vloženo: 20. 09. 2017       Kategorie: Tasr