• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-Wimbledon: Hurkacz zdolal Federera a postúpil do semifinále dvojhry

Londýn 7. júla (TASR) - Švajčiarsky tenista Roger Federer neuspel vo štvrťfinále dvojhry na grandslamovom turnaji vo Wimbledone. Osemnásobný šampión prehral ako nasadená šestka so štrnástkou "pavúka" Poliakom Hubertom Hurkaczom 3:6, 6:7 (4), 4:6. Federer doplatil na príliš veľké množstvo nevynútených chýb z bekhendu, pokazil aj veľa volejov.

Hneď za stavu 1:2 čelil Federer trom brejkbalom. Všetky odvrátil, no v šiestom geme prišiel o servis a Hurkacz pretavil výhodu brejku v zisk prvého setu. Na začiatku druhého dejstva odskočil Federer na 4:1, Hurkacz však vyrovnal na 4:4 a vynútil si tajbrejk, v ktorom slávil úspech. Za stavu 2:2 spravil Federer dve veľké chyby.

Poliak bol v laufe, v treťom sete si rýchlo vybudoval náskok 4:0 a Federerovi uštedril na trávnatom centri v All England Clube "kanára". Hurkacz získal po životnom výkone najcennejší skalp v kariére a prvýkrát postúpil do semifinále grandslamového turnaja. V dueli o postup do finále nastúpi proti víťazovi súboja medzi Talianom Matteom Berrettinim a Kanaďanom Felixom Augerom-Aliassimeom.

muži - dvojhra - štvrťfinále:

Hubert Hurkacz (Poľ.-14) - Roger Federer (Švajč.-6) 6:3, 7:6 (4), 6:0

UPOZOIRNENIE: Správa je rozšírená z briefu o dva odseky a výsledok.

la ak

Vloženo: 07. 07. 2021       Kategorie: Tasr