• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-Wimbledon: Djokovič postúpil desiatykrát do semifinále dvojhry

Londýn 7. júla (TASR) - Najvyššie nasadený srbský tenista Novak Djokovič sa desiatykrát prebojoval do semifinále dvojhry na grandslamovom turnaji vo Wimbledone. Päťnásobný šampión zdolal vo štvrťfinále Maďara Mártona Fucsovicsa 6:3, 6:4, 6:4. V dueli o postup do finále nastúpi v piatok proti víťazovi súboja medzi Rusom Karenom Chačanovom a Kanaďanom Denisom Shapovalovom.

Djokovič vstúpil do zápasu s Fucsovicsom impozantným spôsobom a po dvoch brejkoch si vybudoval náskok 5:0. Maďarský daviscupový reprezentant v ďalších minútach znížil na 3:5, no koncovku setu si Djokovič postrážil. O osude druhého dejstva rozhodol Srbov brejk za stavu 4:4. Hneď na začiatku tretieho setu Djokovič opäť prelomil podanie Fucsovicsa a zápas už dotiahol do úspešného konca. Na tráve All England Clubu postúpil už do svojho 41. grandslamového semifinále.

Djokovič má vo Wimbledone šancu získať 20. titul z podujatí veľkej štvorky a vyrovnať rekord Švajčiara Rogera Federera a Španiela Rafaela Nadala. "Nole" navyše stále živí nádej na kalendárny Grand Slam, v tomto roku triumfoval na Australian Open i na Roland Garros. Podobný kúsok sa naposledy podaril Austrálčanovi Rodovi Laverovi v roku 1969.

muži - dvojhra - štvrťfinále:

Novak Djokovič (Srb.-1) - Márton Fucsovics (Maď.) 6:3, 6:4, 6:4

la ak

Vloženo: 07. 07. 2021       Kategorie: Tasr