• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-US Open: Alcaraz v 3. kole dvojhry senzačne vyradil Tsitsipasa

Nre Yrok 4. septembra (TASR) - Osemnásťročný španielsky tenista Carlos Alcaraz sa postaral o najväčšiu senzáciu na tohtoročnom US Open. V 3. kole dvojhry na záverečnom grandslamovom turnaji roka vyradil tretieho nasadeného Gréka Stefanosa Tsitsipasa po vyše štvorhodinovej päťsetovej dráme 6:3, 4:6, 7:6 (2), 0:6, 7:6 (5). V osemfinále ho čaká nemecký kvalifikant Peter Gojowczyk.

Alcaraz začal ako z partesu, vďaka odvážnej hre s množstvom víťazných úderov si vybudoval náskok 4:0 a prvý set sa stal jeho korisťou. V druhom dejstve nevyužil vedenie 3:0, no v treťom slávil úspech v tajbrejku. Vo štvrtom inkasoval od finalistu Roland Garros "kanára", pred rozhodujúcim sa však dokázal zmobilizovať a v tajbrejku premenil po víťaznom forhende v poradí tretí mečbal.

Španiel, ktorého mnohí odborníci pasujú za nástupcu Rafaela Nadala, je najmladší osemfinalista dvojhry na US Open od roku 1989. Vtedy medzi elitnú šestnástku postúpili Američania Pete Sampras a Michael Chang. "Víťazstvo nad Stefanosom a postup do osemfinále US Open pre mňa veľa znamenajú. Odohral som najlepší zápas v kariére a získal najcennejší skalp- Splnil sa mi sen," uviedol pre akreditované médiá dojatý Alcaraz, ktorý postúpil do grandslamového osemfinále pri 10. štarte na podujatí veľkej štvorky. Po US Open bude prvýkrát v kariére figurovať v elitnej svetovej päťdesiatke

muži - dvojhra - 3. kolo:

Carlos Alcaraz (Šp.) - Stefanos Tsitsipas (Gr.-3) 6:3, 4:6, 7:6 (2), 0:6, 7:6 (5), Daniel Evans (V. Brit.-24) - Alexei Popyrin (Austr.) 4:6, 3:6, 6:3, 6:4, 7:6 (1)

la.

Vloženo: 04. 09. 2021       Kategorie: Tasr