• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-US Open: Molčan prehral v 3. kole dvojhry so Schwartzmanom

New York 4. septembra (TASR) - Slovenský tenista Alex Molčan neuspel v 3. kole dvojhry na US Open. Grandslamový debutant podľahol v pozícii kvalifikanta turnajovej jedenástke Argentinčanovi Diegovi Sebastianovi Schwartzmanovi 4:6, 3:6, 3:6. Napriek prehre dosiahol významný míľnik.

Hneď pri premiére v hlavnej súťaži na niektorom z podujatí veľkej štvorky postúpil medzi elitnú tridsaťdvojku. V onlajn vydaní svetového rebríčka figuruje na 116. mieste, čo je jeho nové kariérové maximum. Finalista turnaja ATP v Belehrade si z Flushing Meadows odnáša prémiu 180.000 USD pred zdanením.-

Molčan v úvodnom geme čistou hrou stratil vlastné podanie, hneď vzápätí však kontroval rebrejkom a v prvom sete držal s favoritom krok. V koncovka však slávil úspech Schwartzman, ktorý za stavu 4:4 po druhý raz v zápase zobral Molčanovi servis. Argentínčan robil v dlhých výmenách menej nevynútených chýb, vedel zmeniť rytmus hry a pomôcť si kvalitným forhendom.

Na začiatku druhého dejstva viedol Molčan 2:1, Schwartzman však potom získal štyri gemy za sebou. Molčan síce pri podaní súpera znížil na 3:5, no následne opäť prišiel o podanie. V treťom sete Schwartzman vďaka brejku v ôsmom geme odskočil Molčanovi na 5:3 a zápas už dotiahol do úspešného konca. Po stopvoleji premenil vlaňajší semifinalista Roland Garros prvý mečbal. Slovenský tenis tak prišiel na US Open aj o svoje posledné želiezko v singli.

muži - dvojhra - 3. kolo:

Diego Sebastian Schwartzman (Arg.-11) - Alex MOLČAN (SR) 6:4, 6:3, 6:3

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená z briefu.

la

Vloženo: 04. 09. 2021       Kategorie: Tasr