• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-US Open: Medvedev získal prvý grandslamový titul

New York 13. septembra (TASR) - Ruský tenista Daniil Medvedev sa stal víťazom mužskej dvojhry na US Open a získal prvý grandslamový titul v kariére. Vo finále zvíťazil po životnom výkone ako nasadená dvojka nad turnajovou jednotkou Srbom Novakom Djokovičom 6:4, 6:4, 6:4 a prekazil mu kalendárny Grand Slam. Líder svetového rebríčka ATP nevyužil šancu na zisk 21. grandslamového titulu, ktorým by sa odpútal do Švajčiara Rogera Federera so Španielom Rafaelom Nadalom.

Medvedev uspel v treťom grandslamovom finále. Odplatil Djokovičovi prehru z tohtoročného Australian open a upravil vzájomnú bilanciu na 4:5, Vo finále US Open bol aj v roku 2019, po päťsetovej dráme však prehral s Nadalom. Medvedev si z New Yorku odnáša prémiu 2,5 milióna USDpred zdanením a 2000 bodov do rebríčka, v ktorom zníži stratu na Djokoviča.

Iba Rod Laver dokázal v Open ére vyhrať v jednej sezóne všetky podujatia veľkej štvorky. Legendárnemu Austrálčanovi sa to podarilo v roku 1969 Laver prvýkrát dosiahol významný míľnik v roku 1962, v roku 1938 ovládol všetky grandslamové turnaje Američan Don Budge.

Djokovič viedol v úvodnom geme finálového súboja s Medvedevom 40:15. Rus však následne získal štyri fiftíny za sebou, prelomil Srbovo podanie a dostal sa na koňa. V ďalšom priebehu setu excelentne servoval, mal vysokú percentuálnú úspešnosť prvého podania a Djokovič sa na returne nedostal prakticky k ničomu. Medvedev dokázal so svetovou jednotkou držať krok aj v dlhších výmenách a robil minimum nevynútených chýb.

V druhom dejstve za stavu 0:1 dokázal Medvedev otočiť z 0:40 a podržal si servis. Vo štvrtom geme vďaka odvážnej hre odvrátil ďalšiu sériu brejkbalov, čo Djokovič neuniesol a v návale frustrácie zdemoloval raketu. Medvedev sa v dôležitých momentoch nebál zariskovať a predviedol aj pri brejkbaloch súpera viacero skvelých winnerov. Za stavu 2:2 zobral Djokovičovi podanie a aj druhý set sa stal jeho korisťou. V treťom dejstve si po dvoch brejkoch vybudoval náskok 5:1- V ôsmom geme po dvoch dvojchybách prišiel o servis, no za stavz 5:4 využil trerí mečbal a dosiahol najväčší úspech v kariére.

muži - dvojhra . finále:ä

Daniil Medvedev (Rus.-2) - Novak Djokovič (Srb.-1) 6:4, 6:4, 6:4

UPOZORNENIE: Apráva je rozšírená z briefu.

la

Vloženo: 13. 09. 2021       Kategorie: Tasr