• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-DC: Molčan prehral s Garinom: "Prišla na mňa nervozita" (2)

Bratislava 17. septembra (TASR) - Slovenskí tenisti prehrávajú po úvodnej dvojhre duelu 1. svetovej skupiny Davisovho pohára v bratislavskom NTC s Čile 0:1. O prvý bod pre hostí sa postaral líder juhoamerického tímu Cristian Garin, ktorý zdolal daviscupového debutanta Alexa Molčana ž:2, 6:4. V druhom singli si na tvrdom povrchu GreenSet Comfort zmerali sily slovenská jednotka Norbert Gombos a Nicolas Jarry.

Molčan odštartoval premiérový zápas v prestížnej tímovej súťaži esom a ujal sa vedenia 1:0. V ďalších minútach však na centri dominoval Garin. Sedemnásty hráč svetového rebríčka ATP získal päť gemov za sebou a prvý set sa stal jasne jeho korisťou. Garin výborne podával, v dlhších výmenách od základnej čiary dokázal zatlačiť Molčana do defenzívy, skvele mu fungoval obojručný bekhend po čiare. Čiľan sa prezentoval veľkou úderovou istotou a robil minimum nevynútených chýb.

Na začiatku druhého dejstva viedol Molčan 40:30, no po dvoch tesných autoch a vynútenej chybe opäť prišiel o servis. Garin následne potvrdil brejk a zápas proti súperovi, ktorý je v rebríčku o 100 miest nižšie, už dotiahol do úspešného konca. V desiatom geme premenil pri vlastnom servise druhý mečbal a pripísal si na konto 13. víťazný zápas v Davisovom pohári.

"V prvom sete na mňa prišla akási nervozita. Nedokázal som hrať moju hru, robil som veľa chýb. V druhom sete sa to zlepšilo a cítil som sa potom fajn. Vyzeralo to, že na returne sa môžem chytiť. Súper však hral kvalitne a postrážil si to. V Davis Cupe sa dá dosiahnuť všetko, atmosféra dokáže vyburcovať hráča k veľmi kvalitnému výkonu. Dnes som však nehral najlepšie a na takého dobrého protihráča to nestačilo," povedal Molčan pre RTVS.

1. svetová skupina Davisovho pohára:

SLOVENSKO - Čile 0:1 po úvodnej dvojhre

Alex Molčan - Cristian Garin 2:6, 4:6

nasleduje Norbert Gombos - Nicolas Jarry

sobota: 15.30 Filip Polášek, Lukáš Klein - Alejandro Tabilo, Marcelo Tomas Barrios Ver

Gombos - Garin, Molčan - Jarry

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená o hlas.

la tt ak

Vloženo: 17. 09. 2021       Kategorie: Tasr