• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-PBJK: Stephensová vyhrala, Američanky vedú nad Španielskom 1:0 (4)

Praha 3. novembra (TASR) - Tenistky USA vedú po úvodnej dvojhre zápasu C-skupiny na finálovom turnaji Pohára Billie-Jean Kingovej v Prahe nad Španielskom 1:0. Sloane Stephensová zdolala Nuriu Parrizasovú-Diazovú v dvoch setoch 6:4 a 6:4. V C-skupine účinkovali aj Slovenky, no šancu na postup po prehre so Španielskom (1:2) a triumfe nad USA (2:1) už stratili. Víťazky skupiny nastúpia v semifinále proti Ruskám.

Titul neobhája hráčky Francúzska, ktoré v stredajšom zápase A-skupiny prehrali s výberom Ruskej tenisovej federácie (RTF) 1:2. O postupe Ruska definitívne rozhodla Anastasia Pavľučenkovová, ktorá v druhej dvojhre zdolala Alize Cornetovú 5:7, 6:4, 6:2 a vyrovnala stav duelu na 1:1. Zaistila tak pre svoj tím potrebný bod, ktorý potreboval k istote prvenstva v skupine a postupu do semifinále.

Rusky zdolali v utorok Kanaďanky 3:0, Francúzky v pondelok podľahli v prvom zápase skupiny Kanaďankám 1:2. Hráčky z krajiny galského kohúta tak už pred záverečným deblom nemohli mať lepšiu bilanciu ako Rusky. Štvorhru napokon hladko prehrali v dvoch setoch. "Som na seba hrdá, bol to vynikajúci zápas. Obe sme ukázali bojovného ducha, boli sme ako tigrice," tešila sa po stretnutí podľa AFP Pavľučenkovová.

O prvý bod pre francúzske farby v zápase A-skupiny sa v úvodnej stredajšej dvojhre postarala Clara Burelová, ktorá zdolala Jekaterinu Alexandrovovú 3:6, 6:4, 6:2.

finálový turnaj Pohára Billie-Jean Kingovej v Prahe:

A-skupina

Francúzsko - Ruská tenisová federácia (RTF) 1:2

Clara Burelová - Jekaterina Alexandrovová 3:6, 6:4, 6:3

Alize Cornetová - Anastasia Pavľučenkovová 7:5, 4:6, 2:6

Clara Burelová, Alize Cornetová - Veronika Kudermetovová, Ľudmila Samsonovová 2:6, 1:6

C-skupina

USA - Španielsko 1:0 po úvodnej dvojhre

Sloane Stephensová - Nuria Parrizasová-Diazová 6:4, 6:4

UPOZORNENIE: Správa je aktualizovaná v perexe a doplnená o ďalší výsledok

tt lg mp

Vloženo: 03. 11. 2021       Kategorie: Tasr