• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-PBJK: Collinsová zdolala Pavľučenkovovú, RTF - USA 1:1 po dvojhrách (2)

Praha 5. novembra (TASR) - Stav semifinále Pohára Billie-Jean Kingovej medzi hráčkami Ruskej tenisovej federácie (RTF) a USA v Prahe je po dvojhrách 1:1. Danielle Collinsová zdolala v dramatickom druhom singli Anastasiu Pavľučenkovovú v troch setoch 6:7 (9), 7:6 (2), 6:2. O postupujúcom tíme do sobotného finále tak rozhodne až štvorhra.

O vedenie pre ruský tím sa v prvej dvojhre postarala Ľudmila Samsonovová, ktorá zdolala Sloane Stephensovú 1:6, 6:4 a 6:3. Víťazky sa v sobotnom finále stretnú s úspešnejším z druhého semifinále medzi Švajčiarskom a Austráliou. Američanky majú na konte rekordných 18 titulov, Rusky vyhrali prestížnu tímovú súťaž žien doteraz štyrikrát.

Pavľučenkovová mala v súboji tímových jednotiek skvelý štart do zápasu, po dvoch brejkoch viedla 4:1. Collinsová však vzápätí skresala manko, v desiatej hre pri podaní súperky odvrátila tri setbaly a dokázala vyrovnať na 5:5. V dramatickom tajbrejku Američanka odvrátila ďalšie tri setbaly, za stavu 9:8 sama jeden nepremenila a napokon prehrala skrátenú hru 9:11.

V druhom dejstve Pavľučenkovová otočila z 0:2 na 3:2 a po vyrovnanom priebehu musel opäť rozhodnúť až tajbrejk, ktorý tentoraz vyznel suverénne pre Collinsovú (7:2). Američanka v zápase jasne dominovala v štatistike víťazných úderov (50:20), v treťom sete sa dostala do sľubného náskoku 4:1 a vo ôsmej hre pri podaní súperky využila hneď prvý mečbal. Pre USA tak zariadila vyrovnanie na 1:1. Zápas trval 2:42 h.

finálový turnaj Pohára Billie-Jean Kingovej

semifinále:

Ruská tenisová federácia - USA 1:1

Ľudmila Samsonovová - Sloane Stephensová 1:6, 6:4, 6:3

Anastasia Pavľučenkovová - Danielle Collinsová 7:6 (9), 6:7 (2), 2:6

mp jp la

Vloženo: 05. 11. 2021       Kategorie: Tasr