• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-PBJK: Slovenky sa v kvalifikácii o finálový turnaj predstavia v Austrálii

Praha 6. novembra (TASR) - Slovenské tenistky sa v kvalifikácii o postup na finálový turnaj Pohára Billie-Jean Kingovej 2022 predstavia v Austrálii. Rozhodol o tom sobotňajší žreb v Prahe. Hrať sa bude 15.-16. apríla, postup si zabezpečia víťazi deviatich kvalifikačných duelov. Účasť už majú istú tohtoroční finalisti - hráčky Ruskej tenisovej federácie a Švajčiarky.

Slovenky figurovali pri žrebe medzi nenasadenými tímami a mohli sa ešte stretnúť s Francúzskom, USA, Českom, Bieloruskom, Nemeckom, Kanadou, Španielskom alebo Rumunskom. Na finálovom turnaji 2021 v Prahe štartovali zverenky kapitána Mateja Liptáka v C-skupine, v ktorej obsadili druhé miesto za Američankami a iba tesne im ušlo semifinále. Pri rovnosti bodov s USA a Španielskom rozhodol v ich neprospech nižší počet získaných setov.

S Austrálčankami majú zatiaľ Slovenky negatívnu bilanciu 0:2. V roku 1995 s nimi prehrali na tráve v Perthe 2:3. Rovnaký výsledok sa zrodil aj vo februári 2016 na antuke v bratislavskom NTC v súboji 1. kola svetovej skupiny. Kľúčovou postavou bola vtedy Samantha Stosurová, ktorá vyhrala obe dvojhry a po boku Casey Dellacquovej získala bod aj v rozhodujúcej štvorhre.

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená z briefu.

la jp

Vloženo: 06. 11. 2021       Kategorie: Tasr