• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-PBJK: Rusky vedú vo finále nad Švajčiarskom, prvý bod získala Kasatkinová

Praha 6. novembra (TASR) - Ruské tenistky vedú vo finálovom súboji Pohára Billie-Jean Kingovej v Prahe nad výberom Švajčiarska 1:0. O prvý bod pre ruské farby sa v úvodnej sobotnej dvojhre postarala Daria Kasatkinová, ktorá za 80 minút zdolala Jil Teichmannovú 6:2, 6:4. V druhom singli sa v O2 aréne predstavili Ľudmila Samsonovová a Belinda Benčičová.

Kasatkinová od prvej loptičky ovládla dianie na kurte, súperku v prvom sete pustila k slovu až za stavu 5:0. Teichmannová robila veľké množstvo nevynútených chýb a vzchopila sa, až keď jej hrozil nepopulárny "kanár", no napokon prvý set prehrala 2:6. V druhom sa hra vyrovnala, až v siedmom geme Kasatkinová prelomila cez zhodu podanie súperky. Brejk síce nepotvrdila, ale za stavu 4:4 opäť uspela pri servise Švajčiarky a dopodávala na víťazstvo v zápase, pričom premenila hneď prvý mečbal.

Švajčiarky hrajú o cennú trofej druhýkrát, v roku 1998 prehrali vo finále so Španielskom 2:3. Rusky vyhrali prestížnu tímovú súťaž žien doteraz štyrikrát, naposledy v roku 2008. Tri predchádzajúce finálové stretnutia (2011, 2013, 2015) prehrali. Rekordérkami v počte triumfov sú Američanky, ktoré majú na konte 18 titulov.

Na finálovom turnaji v Prahe štartovali aj slovenské tenistky. Zverenky kapitána Mateja Liptáka obsadili v C-skupine druhé miesto za Američankami a iba tesne im ušlo semifinále. Pri rovnosti bodov s USA a Španielskom rozhodol v ich neprospech nižší počet získaných setov.

finálový turnaj Pohára Billie-Jean Kingovej

finále:

Ruská tenisová federácia (RTF) - Švajčiarsko 1:0

Daria Kasatkinová - Jil Teichmannová 6:2, 6:4

lg jp

Vloženo: 06. 11. 2021       Kategorie: Tasr