• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-PSO: Karol nastúpi v 1. kole dvojhry proti Lackovi (2)

Bratislava 8. novembra (TASR) ? Slovenský tenista Miloš Karol sa prebojoval do hlavnej súťaže na bratislavskom challengri Peugeot Slovak Open. Vo finále kvalifikácie si poradil s Rusom Alexandrom Ševčenkom 7:6 (5), 6:4. V úvodnom dejstve odvrátil tri setbaly. Jeho súperom v 1. kole dvojhry bude trojnásobný víťaz podujatia Lukáš Lacko.

Karol, držiteľ voľnej karty, viedol v prvom sete 4:2. Jeho súper otočil na 6:5, no Karol si vynútil tajbrejk, v ktorom slávil úspech. Do druhého setu lepšie vstúpil Ševčenko, keď vyhrával 3:1, slovenský tenista sa však rýchlo otriasol. Vyrovnal na 3:3, v deviatom geme opäť prelomil podanie Ševčenka a za stavu 5:4 premenil hneď prvý mečbal. Za úspešnú kvalifikáciu si do rebríčka ATP pripíše 5 bodov a v renkingu sa po prvý raz v kariére objaví v prvej tisícke.

kvalifikácia - finále:

Miloš KAROL (SR) - Alexander Ševčenko (Rus.) 7:6 (5), 6:4, Danylo Kaleničenko (Ukr.) - Martin Krumich (ČR) 6:2, 6:2, Dalibor Svrčina (ČR) ? Marvin Möller (Nem.) 7:6, 2:6, 6:1, Zsombor Piros (Maď.) ? Šintaro Močizuki (Jap.) 6:3, 6:2

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená v perexe a v 2. odseku.

ha la lg

Vloženo: 08. 11. 2021       Kategorie: Tasr