• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-PSO: Horanský so Stachovským postúpili do finále štvorhry (4)

Bratislava 12. novembra (TASR) - Taliansky tenista Stefano Travaglia postúpil do semifinále dvojhry na bratislavskom challengri Peugeot Slovak Open. Vo štvrťfinále vyradil minuloročného víťaza Maximiliana Marterera v dvoch setoch 7:6 (1), 6:1.

Najvyššie nasadený hráč nedovolil súperovi využiť dva setbaly v prvom sete a v tajbrejku mal jednoznačne navrch. Druhý set už vyhral s ľahkosťou, Marterer získal len štvrtý gem.

V boji o postup do finále nastúpi proti Zsomborovi Pirosovi. Rozbehnutý kvalifikant, cez ktorého vo štvrtok neprešiel Lukáš Lacko, vyradil Frederica Ferreiru Silvu, pričom v prvom sete mu uštedril kanára. V druhom stratil Portugalčan už prvý servis, v treťom geme sa vrátil do hry, no nakoniec na súpera nestačil.

Vyrovnanú hru predviedol s papierovo oveľa silnejším súperom Čech Jiří Lehečka. V prvom sete jeho zápasu s druhým nasadeným Tallonom Griekspoorom rozhodol až tajbrejk, keď v dvanástich gemoch nestratil ani jeden hráč svoj servis. Vyrovnanú hru prelomil Griekspoor až na konci druhého setu, keď využil mečbal za stavu 5:4. V semifinále sa stretne s úspešnejším z dvojice Alex Molčan a Damir Džumhur.

Filip Horanský spolu s Ukrajincom Sergijom Stachovským sa prebojovali do finále štvorhry, keď vyradili portugalsko-turecký pár Frederico Ferreira Silva, Ergi Kirkin po setoch 6:7 (5), 7:6 (2) a 14:12. V boji o titul nastúpia proti druhému nasadenému ukrajinskom-kazašskému páru Denys Molčanov a Alexandr Nedovesov.

dvojhra - štvrťfinále:

Stefano Travaglia (Tal.-1) - Maximilian Marterer (Nem.) 7:6 (1), 6:1, Zsombor Piros (Maď.) ? Frederico Ferreira Silva (Por.) 6:0, 6:4, Tallon Griekspoor (Hol.) ? Jiří Lehečka (ČR) 7:6 (3), 6:4

štvorhra - semifinále:

Denys Molčanov, Alexandr Nedovesov (Ukr./Kaz.-2) - Sriram Balaji, Divij Sharan (India) 6:2, 6:3, Filip HORANSKÝ, Sergij Stachovskij (SR/Ukr.) - Frederico Ferreira Silva, Ergi Kirkin (Por./Tur.) 6:7 (5), 7:6 (2), 14:12

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená o 5. odsek a výsledok štvorhry.

ha ms ny

Vloženo: 12. 11. 2021       Kategorie: Tasr