• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-PSO: Molčan po výhre nad Džumhurom: "Vedel som, čo môžem očakávať" (2)

Bratislava 12. novembra (TASR) - Slovenský tenista Alex Molčan postúpil do semifinále dvojhry na challengri Peugeot Slovak Open v Bratislave. V piatkovom štvrťfinále si poradil s Damirom Džumhurom z Bosny a Hercegoviny v troch setoch 6:1, 4:6 a 6:3 za 117 minút.

Molčan brejkol súpera už v druhom geme, zopakoval to aj v šiestom a následne premenil tretí setbal. Piaty nasadený hráč zobral súperovi podanie aj v úvodnej hre druhého setu, no v štvrtej prvýkrát stratil svoj servis a potom aj za stavu 4:5. V rozhodujúcom sete viedol 2:0, Džumhur dokázal vyrovnať, no následne opäť stratil podanie a Molčan premenil za stavu 5:3 v deviatom geme prvý mečbal.

Posledný domáci zástupca v dvojhre nastúpi v semifinále proti druhému nasadenému Tallonovi Griekspoorovi z Holandska, ktorý si poradil s Čechom Jiřím Lehečkom. Semifinálový duel je na centrálnom dvorci NTC arény na programe v sobotu o 15.00 h.

Džumhur počas zápasu viackrát gestikuloval smerom k empajrovému rozhodcovi. V jednom momente dostal od rozhodcu aj varovanie. "Presne som vedel, čo môžem od neho očakávať. Je tým známy, robí to na všetkých zápasoch. Rátal som s tým a vôbec ma to neovplyvnilo. Zápas to bol ťažký, máme podobný štýl, veľa vybeháme. V druhom sete som neudržal náskok, čím som si ubral zbytočne energiu, no každopádne som rád, že som ustál ťažké chvíle a nakoniec som zápas dotiahol do víťazného konca," uviedol pre stránku organizátorov Molčan, ktorý na turnaji zbiera body, aby si zaistil účasť v hlavnej súťaži Australian Open: "Samozrejme, mám to v hlave. Ak by sa mi podarilo celý turnaj vyhrať, budem to mať isté. Teoreticky by mi stačil aj postup do finále. Idem od zápasu k zápasu, tak uvidíme."

dvojhra - štvrťfinále:

Alex MOLČAN (SR-5) - Damir Džumhur (BaH.) 6:1, 4:6, 6:3

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená v 3. a o 4. odsek.

ny

Vloženo: 12. 11. 2021       Kategorie: Tasr