• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis: Srbi bez Djokoviča si na ATP Cupe poradili s Nórskom 2:1 (3)

Sydney 1. januára (TASR) - Tenisti Španielska a Argentíny úspešne vstúpili do tretieho ročníka ATP Cupu v austrálskom Sydney, keď si na úvod pripísali hladké víťazstvá 3:0. Uspeli aj Srbi, víťazi turnaja z roku 2020 si aj bez svetovej jednotky Novaka Djokoviča poradili s Nórskom 2:1.

Španieli si v prvom zápase v A-skupine suverénne poradili s Čile. O úvodný bod sa postaral Pablo Carreno Busta, ktorý zdolal Alejandra Tabila 6:4, 7:6 (4), druhý pridal Roberto Bautista Agut po jednoznačnom víťazstve 6:3, 6:0 nad Cristianom Garinom. Španieli na záver triumfovali aj vo štvorhre, Alejandro Davidovich Fokina a Pedro Martinez vyhrali v troch setoch nad dvojicou Tomas Barrios Vera, Alejandro Tabilo. Aj bez Rafaela Nadala, ktorého prípravu na Australian Open narušil koronavírus, ukázali španielski tenisti svoju silu a potvrdili rolu favorita. "Bol to pre mňa dobrý štart do turnaja. Odohral som skutočne solídny zápas, som veľmi šťastný. Tieto podmienky mi vyhovujú," citovala agentúra AFP Bautistu Aguta.

V druhom zápase "áčka" Srbi vydreli víťazstvo nad Nórskom. Rozhodujúci bod získali až vo štvorhre, v ktorej Nikola Čačič s Filipom Krajinovičom zvíťazili nad dvojicou Viktor Durasovic, Casper Ruud 7:6 (3), 6:3. Za srbský tím napokon nenastúpil Djokovič a je otázne, či sa predstaví na Australian Open. Na úvodnom grandslamovom podujatí roka môžu hrať len tenisti zaočkovaní proti COVID-19, Djokovič odmietol zverejniť svoj vakcinačný status.

Suverénne odštartovala Argentína, ktorá v D-skupine zdolala Gruzínsko 3:0. Juhoameričanov poslal do vedenia Federico Delbonis, ktorý rozdrvil Aleksandreho Metreveliho 6:1, 6:2, v druhej dvojhre Diego Schwartzman navlas rovnakým výsledkom zvíťazil nad Nikolozom Basilašvilim. Argentína zavŕšila úspešný vstup do turnaja víťazstvom vo štvorhre.

V druhom stretnutí "déčka" Gréci podľahli Poľsku 1:2. Vo dvojhrách im citeľne chýbal štvrtý hráč svetového rebríčka Stefanos Tsitsipas, ktorý nenastúpil na svoj zápas, keďže sa stále zotavuje po zranení pravého lakťa. V dueli s Hubertom Hurkaczom ho nahradil Aristotelis Thanos, ktorý však prehral hladko 1:6, 2:6. Poliakov už predtým dostal do vedenia Kamil Majchrzak, ktorý si poradil s Michailom Pervolarakisom rovnako v dvoch setoch 6:1, 6:4. Tsitsipas potom dokázal nastúpiť aspoň na štvorhru a spoločne s Pervolakisom získali bod, ktorým zmiernili prehru.

Tsitsipas sa podrobil operácii lakťa v novembri, no ešte stále sa úplne nezotavil. Na Australian Open by však chcel určite štartovať: "Rekonvalescencia po operácii prebieha podľa plánu. Dnes som lakeť otestoval, aby som sa uistil, či budem môcť nastúpiť v Melbourne. Budem to skúšať deň po dni, uvidíme, ako sa to bude vyvíjať."

ATP Cup

A-skupina

Sydney

Čile - Španielsko 0:3

Alejandro Tabilo - Pablo Carreno Busta 4:6, 6:7 (4)

Cristian Garin - Roberto Bautista Agut 0:6, 3:6

Tomas Barrios Vera, Alejandro Tabilo - Alejandro Davidovich Fokina, Pedro Martinez 6:7 (3), 6:4, 7:10

Srbsko - Nórsko 2:1

Filip Krajinovič - Viktor Durasovic 6:2, 7:5

Dušan Lajovič - Casper Ruud 3:6, 5:7

Nikola Čačič, Filip Krajinovič - Viktor Durasovic, Casper Ruud 7:6 (3), 6:3

D-skupina

Argentína - Gruzínsko 3:0

Federico Delbonis - Aleksandre Metreveli 6:1, 6:2

Diego Schwartzman - Nikoloz Basilašvili 6:1, 6:2

Maximo Gonzalez, Andres Molteni - Saba Pertseladze, Zura Tkemaladze 6:1, 6:2

Grécko - Poľsko 1:2

Michail Pervolarakis - Kamil Majchrzak 1:6, 4:6

Aristotelis Thanos - Hubert Hurkacz 1:6, 2:6

Michail Pervolarakis, Stefanos Tsitsipas - Hubert Hurkacz, Jan Zielinski 6:4, 5:7, 10:8

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená v perexe, o 3. odsek a vo výsledkovej časti.

ms

Vloženo: 01. 01. 2022       Kategorie: Tasr