• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis: Bartyovej vyšiel návrat, na turnaji WTA v Adelaide je vo štvrťfinále (3)

Adelaide 5. januára (TASR) - Austrálskej tenistke Ashleigh Bartyovej vyšiel návrat do súťažného kolotoča. Svetová jednotka vyradila v 2. kole turnaja WTA v Adelaide Američanku Cori Gauffovú 4:6, 7:5, 6:1 a postúpila do štvrťfinále. Pre vlaňajšiu wimbledonskú šampiónku to bol prvý singlový duel od septembrového US Open.

Bartyovej trvalo, kým našla správny rytmus. V prvom sete ťahala za kratší koniec a v piatom geme druhého dejstva opäť stratila servis. Austrálčanka však otočila nepriaznivý vývoj a v treťom sete už na dvorci dominovala. "Bol to obojstranne veľmi kvalitný zápas. S pribúdajúcimi minútami som sa na kurte cítila čoraz lepšie, získala som úderovú istotu," uviedla Bartyová pre akreditované médiá.

O prekvapenie sa postarala slovinská tenistka Kaja Juvanová. V stredajšom stretnutí 2. kola vyradila druhú nasadenú Bielorusku Arinu Sobolenkovú 7:6 (6), 6:1. "Veľmi mi pomohol vyhratý tajbrejk. Začala som veriť, že môžem vyhrať tento zápas. Arinu dnes nepodržalo podanie, čo som využila," povedala Slovinka.

dvojhra - 2. kolo:

Kaja Juvanová (Slov.) - Arina Sobolenková (Biel.-2) 7:6 (6), 6:1, Shelby Rogersová (USA) - Maria Sakkariová (Gr.-3) 7:6 (5), 2:6, 6:4, Jelena Rybakinová (Kaz.-7) - Marie Bouzková (ČR) 6:3, 6:4, Ashleigh Bartyová (Austr.-1) - Cori Gauffová (USA) 4:6, 7:5, 6:1

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená v perexe a druhom odseku.

lg la

Vloženo: 05. 01. 2022       Kategorie: Tasr